Roy van Krieken Roy van Krieken
23/06/2021 16:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/06/2021 16:33

Chinese bitcoin (BTC) miner fabrikant Canaan breidt uit en gaat BTC minen, maar niet in China!

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Chinese bitcoin (BTC) miner fabrikant Canaan breidt uit en gaat BTC minen, maar niet in China!

Het grote Chinese bedrijf dat zich specialiseert in supercomputers en crypto mining machines, Canaan, heeft onlangs bekend gemaakt dat zij hun eigen bitcoin (BTC) mining activiteiten gaan starten in Kazakhstan.

Rusland gebruikt crypto stablecoin USDT tegen wereldwijde sancties
  • icon-overheidregulatie
    Overheid en regulatie

Nieuwe stap voor het bedrijf

Canaan stond voorheen binnen de wereld van cryptocurrencies voornamelijk bekend als producent van bitcoin mining machines.

Nu heeft het bedrijf de logische volgende stap genomen. Ze gaan hun eigen machines zelf gebruiken voor het minen van bitcoin om zo hun omzet substantieel te vergroten. Daarnaast kan het bedrijf op deze manier ook hun inventaris efficientier beheren en hun supply-chain capaciteit verbeteren,

De hevige volatiliteit van crypto zorgt ervoor dat de verkoop van crypto mining machines eveneens volatiel is. Op het moment dat de koers van bitcoin er niet goed uitziet, zoals nu het geval is, kan dit tot een daling van de verkoopcijfers van dergelijke machines leiden.

Nu Canaan hun eigen machines kan inzetten voor het minen van crypto, kan dit effect van de koers van bitcoin gecompenseerd worden. Het lijkt daarom ook dat deze stap van Canaan een erg logische is.

Advertentie

Kazakhstan

Canaan heeft ervoor gekozen om zich te vestigen in Kazakhstan voor hun mining activiteiten. Waarom nou juist Kazakhstan?

Voorheen waren de meeste grote mining bedrijven gevestigd in China, maar door de vergaande maatregelen om bitcoin en crypto mining te verbannen van de Chinese overheid lijkt dit nu al verleden tijd. Grote bitcoin mining bedrijven vertrekken uit China en sommige vestigen zich in het nabije Kazakhstan.

Een van die bedrijven is BIT mining. In een persbericht liet dit bedrijf weten dat intussen al 320 bitcoin mining machines verhuisd zijn van China naar Kazakhstan. De rest van hun machines moeten in juli van dit jaar nog worden verplaatst.

Kazakhstan is een aantrekkelijke plek voor bitcoin miners om een aantal redenen. De belangrijkste reden is de aanwezigheid van goedkope energie. Daarnaast wordt veel van de stroom daar opgewekt met duurzame energiebronnen. Voor crypto miners een win-win situatie dus.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie