Ivo Melchers Ivo Melchers
17/01/2023 18:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/01/2023 18:05

‘’Crypto adoptie is afhankelijk van regulatie’’, aldus Coinbase topman

icon-overheidregulatie
Overheid en re…

Foto: JLStock/Shutterstock

De recente stijging van bitcoin (BTC) en daarmee de gehele cryptomarkt geeft een sprankje hoop aan de gehele industrie na een dramatisch 2022. Volgens Tom Duff Gordon, vice-president van internationaal beleid bij Coinbase, zal de blijvende aanwezigheid van deze stijging afhangen van duidelijke regelgevende vangrails.

Man mined een miljoen aan crypto met andermans stroom
  • icon-overheidregulatie
    Overheid en regulatie

Adoptie is afhankelijk van regulatie

De Coinbase exec is van mening dat crypto de potentie heeft om mainstream adoptie te bereiken, maar dat is wel afhankelijk van regelgeving die vervolgens ‘’vertrouwen kan wekken bij retailers’’. De acceptatie van crypto in bredere zin is vastgelopen door de val van de failliete cryptobeurs FTX, die volgens Gordon ertoe heeft geleid dat sommige beleidsmakers ‘’terughoudendheid voelen om deel te nemen’’.

Eén ding wat zeker is volgens Gordon is dat de teloorgang van FTX crypto op de radar van beleidsmakers heeft gezet. Naar zijn idee is het nodig dat de basis vangrails ‘’verstandig en gematigd’’ zijn voordat crypto in het bestaande financiële systeem wordt opgenomen. Institutionele investeerders en traditionele banken zullen steeds meer de nieuwe opkomende industrie van cryptocurrencies gaan ontdekken volgens Gordon.

Advertentie

Coinbase in het nieuws

Onlangs kon je in het crypto nieuws lezen dat de Amerikaanse beursgenoteerde crypto exchange voor de tweede keer in het personeelsbestand moest snijden vanwege de aanhoudende bearmarkt. In juni 2022 begon het met maatregelen nemen door een totaal van 18% van zijn personeel te ontslaan. Deze maand maakte het bekend dat het 950 werknemers, wat gelijk staat aan zo’n 25% van het personeel, de laan uit gaat sturen.

Ook kon je eerder lezen dat Coinbase een overeenkomst had bereikt met het New York State Department of Financial Services (NYDFS) om $100 miljoen af te gaan tikken. Als gevolg van het overtreden van de anti-witwasregelgeving moest het een boete van $50 miljoen betalen aan het NYDFS. Daarnaast werd het gedwongen om nog eens $50 miljoen te investeren om zijn nalevingsprogramma te versterken.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie