Ivo Melchers Ivo Melchers
10/01/2023 20:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/01/2023 20:00

Coinbase ontslaat opnieuw personeel wegens aanhoudende bearmarkt

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Coinbase daagt Binance uit met crypto derivatenbeurs buiten VS

Foto: askarim/Shutterstock

Sinds november 2021 zit de algehele crypto markt in een neerwaartse trend en nu, meer dan een jaar later, ligt de koers van bitcoin zo’n 75% lager. Niet alleen de crypto-investeerder voelt de pijn van deze forse daling, maar crypto-gerelateerde bedrijven hebben het ook zeker niet makkelijk. Zo heeft de bearmarkt veel bitcoin miners de das om gedaan en werd zelfs de grootste publieke bitcoin miner ter wereld, Core Scientific, gedwongen om zijn faillissement in te dienen.

Crypto exchanges moeten daarnaast ook maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat ze deze lastige marktomstandigheden overleven. Zo begonnen in juni verschillende bedrijven in de cryptocurrency sector met het ontslaan van haar werknemers. Hieronder viel ook de Amerikaanse cryptobeurs Coinbase die hun team met ongeveer 18% had verkleind. Dit stond ook wel gelijk aan een totaal van 1.100 werknemers.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Coinbase snijdt wederom in personeelsbestand

Ditmaal is het weer raak voor de Amerikaanse cryptobeurs, aangezien het een extra 950 werknemers de laan uit gaat sturen. Dit liet het beursgenoteerde bedrijf weten in een blogpost. In een tijd waarin de inkomsten van crypto exchanges voor een deel verdampen worden partijen als Coinbase gedwongen om hun kosten te verminderen. Een grote hoeveelheid personeel is simpelweg een te hoge kostenpost en om die reden gaat het bedrijf maatregelen nemen om het aantal te verminderen. Deze tweede ontslagronde staat gelijk aan zo’n 25% van het personeelsbestand.

Verminderde uitgaven voor cryptobeurs

Coinbase gaf aan dat de ontslagronde zal resulteren in nieuwe uitgaven tussen de $149 miljoen en $163 miljoen voor het eerste kwartaal van 2023. De ontslagen, samen met andere herstructureringsmaatregelen, zullen de bedrijfskosten van Coinbase met 25% verlagen voor dit kwartaal.

Brian Armstrong, de CEO van Coinbase, zei dat het duidelijk werd dat de uitgaven verminderd moesten worden om de kansen om het goed te doen in elk scenario te vergroten. Hij zei tevens dat er geen andere manier was dan door in het personeelsbestand te snijden. Daarnaast zal het bedrijf verschillende projecten stopzetten met een ‘’lagere kans op succes’’.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie