Kevin Schijven Kevin Schijven
04/07/2019 09:59 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/07/2019 09:59

Cuba wil Amerikaanse sancties omzeilen met cryptocurrency, John McAfee betuigt steun

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
cuba_wil_amerikaanse_sancties_omzeilen_met-cryptocurrencies_john_mcafee_betuigt_steun

Cuba wil cryptocurrencies gaan gebruiken om de economie in het land te stimuleren en om de opgelegde Amerikaanse sancties te omzeilen. Dat meldt Reuters op 3 juli na een tv-uitzending van de Cubaanse president Miguel Diaz-Canel.
Cuba ondervindt momenteel een economische crisis vanwege oude Amerikaanse sancties die zijn aangescherpt door president Trump alsmede een daling van de export en afnemende hulp uit Venezuela, dat zelf met een economische crisis kampt.
President Miguel Diaz-Canel vertelt tijdens de uitzending dat Cuba met behulp van cryptocurrencies economische hervormingen in het land wil doorvoeren en kapitaal wil opbouwen voor ongeveer een kwart van de bevolking. Alejandro Hil Fernandez, de Cubaanse minister van Financiën, zei het volgende tijdens de uitzending:

We zijn de potentie van cryptocurrency aan het onderzoeken, voor zowel nationale als internationale commerciële transacties, en we werken samen met academici eraan.

Cuba is niet het eerste land dat Amerikaanse sancties met behulp van cryptocurrencies wil omzeilen. Venezuela introduceerde vorig jaar de petro, een cryptocurrency uitgegeven door de Venezolaanse overheid die gekoppeld is aan de prijs van olie. Ook Iran heeft dergelijke plannen. Het is echter onduidelijk of Cuba van plan is om zijn eigen cryptocurrency te introduceren.
John McAfee, miljardair en bitcoin (BTC) bull, heeft zijn steun betoogd aan Cuba. De voormalig eigenaar van McAfee antivirus zegt op Twitter dat hij Cuba wil helpen:

Cuba is van plan om cryptocurrency te gebruiken om de 63 jaar van economische wurging te omzeilen die 14 miljoen Cubaanse mensen zijn opgelegd door de waanzin van de Amerikaanse regering. Eindelijk een grootschalige, echte toepassing voor cryptocurrencies. Als Cuba mijn hulp wil, ben ik hier.

John McAfee liet vorige maand weten dat hij van plan is om een eigen cryptocurrency uit te brengen genaamd: de Freedom Coin. Tevens wil hij binnenkort een bitcoin (BTC) debet kaart uitbrengen.
Heb je zondag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
Goedkeuring ethereum ETF's kan tot grote koersexplosie leiden
Goedkeuring ethereum ETF’s kan tot grote koersexplosie leiden
SEC voorzitter onder vuur voor mogelijke ethereum misleiding
SEC voorzitter onder vuur voor mogelijke ethereum misleiding
Advertentie