Kevin Schijven Kevin Schijven
05/10/2020 06:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/10/2020 06:01

De SEC staat open voor een getokeniseerde ETF, zegt voorzitter Jay Clayton

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
De SEC staat open voor een getokeniseerde ETF, zegt voorzitter Jay Clayton

De Securities and Exchange Commission (SEC), een van de Amerikaanse financiële toezichthouders, heeft de afgelopen paar jaar meerdere aanvragen voor een zogeheten bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) afgewezen.
Toch staat SEC voorzitter Jay Clayton open voor een dergelijke product, namelijk een soort getokeniseerde ETF. Dat zegt Clayton tijdens een online seminar, of webinar, met de Chamber of Digital Commerce, een Amerikaanse belangengroep.

We zijn bereid om dat te proberen; onze deur staat wagenwijd open. Als je wilt laten zien hoe je het ETF-product kunt tokeniseren, op een manier die efficiëntie toevoegt, willen we je ontmoeten, en willen we dat faciliteren.

Aldus Clayton. Echter lijkt het er niet op dat dit binnenkort zal gebeuren. De SEC, maar ook die andere Amerikaanse financiële toezichthouder, de Commodity Futures Trading Commission (CFTC), hebben hard opgetreden tegen de crypto-markt de afgelopen tijd.
Vooral initial coin offerings (ICO’s), die even zeer populair waren eind 2017, ontvangen nu regelmatig hoge boetes van de SEC. Wat je vooral niet moet doen, is de SEC proberen voor de gek te houden, zegt Clayton:

Wat we niet leuk vinden, is wanneer iemand zegt: ‘weet je, de functie is betalingen.’ Doe niet alsof het een betalingssysteem is, terwijl het in feite een financieringsinstrument is.

Toch zegt de voorzitter dat hij denkt dat het heel goed zou kunnen dat alle aandelen in de toekomst getokeniseerd zullen worden. SEC-commissielid Hester “Crypto Mom” Peirce zei van de zomer dat de onduidelijke regelgeving omtrent deze sector ervoor zal zorgen dat ontwikkelingen voornamelijk buiten de VS zullen plaatsvinden.
Onlangs werd de grote cryptocurrency-exchange BitMEX door de CTFC aangeklaagd en zijn onder andere de CEO Arthur Hayes en de CTO Samuel Reed opgepakt. Mensen vrezen voor de gevolgen die dit op de markt zal hebben, maar sommigen denken dat dit wellicht ook een positief effect zal hebben.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie