Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

De SEC staat open voor een getokeniseerde ETF, zegt voorzitter Jay Clayton

De Securities and Exchange Commission (SEC), een van de Amerikaanse financiële toezichthouders, heeft de afgelopen paar jaar meerdere aanvragen voor een zogeheten bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) afgewezen.

Toch staat SEC voorzitter Jay Clayton open voor een dergelijke product, namelijk een soort getokeniseerde ETF. Dat zegt Clayton tijdens een online seminar, of webinar, met de Chamber of Digital Commerce, een Amerikaanse belangengroep.

- Advertentie -

We zijn bereid om dat te proberen; onze deur staat wagenwijd open. Als je wilt laten zien hoe je het ETF-product kunt tokeniseren, op een manier die efficiëntie toevoegt, willen we je ontmoeten, en willen we dat faciliteren.

Aldus Clayton. Echter lijkt het er niet op dat dit binnenkort zal gebeuren. De SEC, maar ook die andere Amerikaanse financiële toezichthouder, de Commodity Futures Trading Commission (CFTC), hebben hard opgetreden tegen de crypto-markt de afgelopen tijd.

Vooral initial coin offerings (ICO’s), die even zeer populair waren eind 2017, ontvangen nu regelmatig hoge boetes van de SEC. Wat je vooral niet moet doen, is de SEC proberen voor de gek te houden, zegt Clayton:

Wat we niet leuk vinden, is wanneer iemand zegt: ‘weet je, de functie is betalingen.’ Doe niet alsof het een betalingssysteem is, terwijl het in feite een financieringsinstrument is.

Toch zegt de voorzitter dat hij denkt dat het heel goed zou kunnen dat alle aandelen in de toekomst getokeniseerd zullen worden. SEC-commissielid Hester “Crypto Mom” Peirce zei van de zomer dat de onduidelijke regelgeving omtrent deze sector ervoor zal zorgen dat ontwikkelingen voornamelijk buiten de VS zullen plaatsvinden.

Onlangs werd de grote cryptocurrency-exchange BitMEX door de CTFC aangeklaagd en zijn onder andere de CEO Arthur Hayes en de CTO Samuel Reed opgepakt. Mensen vrezen voor de gevolgen die dit op de markt zal hebben, maar sommigen denken dat dit wellicht ook een positief effect zal hebben.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.721,00 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.750,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.784,30 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.785,90 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.845,20 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.721,00 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.750,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.784,30 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.785,90 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.845,20 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...