Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

‘Crypto Mom’ SEC-commissaris Hester Peirce: ‘crypto-ontwikkelingen zullen zich buiten de VS verplaatsen’

Hester Peirce, ook wel de ‘Crypto Mom’ genoemd, stelt in een interview met Forkast.news dat de Verenigde Staten op het punt staan veel terrein te verliezen in de crypto-sector. Door de onduidelijke regelgeving is het vaak lastig voor blockchain– en crypto-bedrijven om volledig tot bloei te komen in de VS.

Peirce heeft de bijnaam Crypto Mom verdiend doordat ze zich meerdere keren positief heeft uitgelaten over de sector, met in het bijzonder over bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETF). Peirce is een commissielid bij de Securities and Exchange Commission (SEC) en omdat ze het enige commissielid is dat dergelijke ETF-aanvragen heeft gesteund, ontving ze veel lof vanuit de crypto community.

- Advertentie -

Dit keer laat Peirce zich uit over crypto-bedrijven die zich volgens haar buiten de VS zullen gaan vestigen als Amerikaanse wetgevers niet snel iets doen. Ze zei:

Ik geloof dat als we niets doen in de VS, de [crypto] ontwikkeling zich buiten de VS zal verplaatsen, […] Azië een plaats is waar veel activiteit plaatsvindt en veel regeringen in deze regio hebben manieren gevonden om verder te gaan met deze technologie, en ik denk dat we daar echt iets van moeten leren.

Regelgeving blijft wereldwijd een heikel punt voor crypto. Omdat de sector en de technologie nog relatief nieuw zijn, is het onduidelijk welke wetgeving precies toegepast dient te worden. Dit komt simpelweg doordat specifieke wetgeving ontbreekt.

Langzaam maar zeker wordt er wetgeving ingevoerd die zich specifiek richt op crypto. Het gaat hierbij echter vooral om wetgeving die het witwassen van geld en andere criminele activiteiten met crypto moet voorkomen. Onlangs nam de Nederlandse Eerste Kamer nog de cryptowet aan. Hierdoor komen ‘aanbieders van cryptodiensten’ onder het toezicht van de Nederlandsche Bank te vallen en moeten ze data van klanten gaan delen.

Wetgeving ter stimulering van de crypto-sector is echter schaars. Toch zijn er veel instrumenten die wetgevers kunnen inzetten om de sector in hun land tot bloei te laten komen. Zo heeft Peirce eerder voorgesteld om crypto-bedrijven drie jaar de tijd te geven na hun tokenverkoop om te kunnen bewijzen dat hun token geen effect betreft. Dit laatste punt heeft veel bedrijven in de VS flink in de problemen gebracht met hoge boetes tot gevolg.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.194,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.228,50 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.246,10 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.282,40 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.399,90 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.399,90 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.194,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.228,50 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.246,10 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.282,40 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...