Simon Bosch Simon Bosch
16/04/2022 18:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/04/2022 18:20

Eerste bank in Portugal krijgt officiële crypto-licentie van toezichthouder

icon-finance
Finance nieuws
Eerste bank in Portugal krijgt officiële crypto-licentie van toezichthouder

Foto: Ink Drop/Shutterstock

Cryptovaluta zijn op veel plekken weliswaar legaal, maar banken hebben vaak geen officiële toestemming van overheden om de cryptocurrencies aan te bieden aan klanten. In Portugal is dat veranderd. De eerste bank van het land heeft nu toestemming om crypto te verhandelen en te bewaren voor klanten.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto-toestemming voor traditionele bank

Dat schrijft de lokale website Eco. Bison Bank is de gelukkige. Dit is geen grote bank en het bedrijf is pas in 2018 ontstaan uit een fusie, maar het is wel een investeringsbank met voet aan de grond in verschillende landen en werelddelen. De Portugese overheid is weliswaar erg crypto-vriendelijk en handelsplatformen voor cryptovaluta zijn volkomen legaal, maar traditionele banken hebben tot nu toe nog geen groen licht gekregen.

Het is niet exact Bison Bank die de licentie krijgt, maar een speciaal voor digitale activa opgerichte tak met de naam Bison Digital Assets. Het is het vijfde bedrijf in Portugal dat de licentie voor crypto-exchange heeft ontvangen. De bank mag naast crypto-assets kopen en verkopen ook crypto vasthouden voor klanten. Bison Bank is eigenaar van een Chinese private equity-investeerder met het hoofdkantoor in Hong Kong. De diensten zullen betrekking hebben op klanten met een groot vermogen.

Advertentie

Portugese crypto-strategie in ontwikkeling

De Portugese overheid heeft een werkgroep met bedrijven en overheidsinstellingen gevormd die het land een ‘nationale blockchain-strategie’ moet geven. De eerste details zullen aan het eind van deze maand worden onthuld, de laatste draft-versie wordt in juni gepubliceerd.

Het Zuid-Europese land heeft een erg open houding omtrent crypto, vermoedelijk met name omdat het een relatief arm land in Europa is. Cryptovaluta zouden een manier kunnen vormen om extra waarde naar Portugees grondgebied te brengen. Onlangs schreven we dat de Nederlandse ‘Bitcoin-familie’ van Didi Taihuttu precies om deze reden gaat emigreren naar Portugal. Afgelopen herfst werd duidelijk uit een onderzoek dat crypto per land gereguleerd zou moeten worden, niet via de Europese Unie. Dat betekent dat er waarschijnlijk nogal wat verschillen zullen zijn tussen de verschillende regulaties in Europa.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie