Roy van Krieken Roy van Krieken
09/11/2022 05:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/11/2022 05:05

Europese regulatie enorm goed voor crypto, aldus Binance

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Europese regulatie enorm goed voor crypto, aldus Binance

Foto: Seenax/Shutterstock

De Europese Unie is al langere tijd bezig om eindelijk een uniform regelgevend stelsel van de grond te krijgen dat de crypto-industrie moet reguleren. Het woord ‘regulatie’ valt niet bepaald in de smaak bij veel beleggers, maar volgens een topman bij Binance Europe, Martin Bruncko, is heldere regulatie binnen de Europese Unie enorm goed voor de wereld van crypto.

Ethereum adviseur eist megabedrag van $9,6 miljard in zaak tegen VS
  • icon-overheidregulatie
    Overheid en regulatie

Europese crypto-regulatie

Bruncko stelde dit tijdens een interview met Cointelegraph in Lissabon. Bruncko is executive vice president bij de tak van Binance die zich volledig richt op het Europese continent. Bruncko gaf in het interview aan dat het vooruitzicht van regulatie helemaal niet zo eng is als dat het wellicht voor sommigen op dit moment klinkt.

De basis voor Europese wetgeving omtrent cryptocurrencies ligt er al. Dit is het zogeheten Markets in Crypto Assets (MiCA) wetsvoorstel. Echter, het zal nog wel even duren voordat deze regulatie ook echt van kracht zal gaan. Onlangs was namelijk in het crypto nieuws te lezen dat een stemronde over het voorstel in het Europees Parlement werd uitgesteld.

Rgulatie is goed voor crypto

Mocht alles op den duur groen licht krijgen dan zal MiCA ervoor zorgen dat alle 27 lidstaten van de Europese Unie een gezamenlijk regelgevend stelsel over cryptocurrencies zullen hebben. Op dit moment hebben alle lidstaten hun eigen ideeën over dergelijke regulatie en dit zorgt ervoor dat er behoorlijk wat onduidelijk, en ronduit chaos, bestaat in Europa als het op deze regelgeving aankomt. Volgens Martin Bruncko is dit een groot probleem en is het erg schadelijk voor de crypto-industrie.

“Dit is precies het probleem op dit moment en dit is waarom we eigenlijk, ik zou bijna zeggen, enthousiast zijn over MiCA, omdat het een eenduidige interne markt creëert.”

Bruncko benadrukte ook dat het huidige landschap een belemmering vormt voor kleinere spelers die hun activiteiten over het hele continent willen uitbreiden, gezien de kosten om de naleving van de regelgeving over de verschillende grenzen heen te garanderen:

“In principe is het goed nieuws voor elke cryptospeler in Europa, want nogmaals, nu kun je gewoon binnen één enkele markt opereren. Het maakt het gewoon veel gemakkelijker om je bedrijf te laten groeien, om je bedrijf op te schalen met veel minder kosten.”

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie