Roy van Krieken Roy van Krieken
08/08/2021 15:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/08/2021 15:11

Gaat Oekraïne El Salvador achterna? Bitcoin (BTC) betalingen legaal door nieuw wetsvoorstel

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Gaat Oekraine El Salvador achterna Bitcoin (BTC) betalingen legaal door nieuw wetsvoorstel

Op 7 september gaat in het Midden-Amerikaanse land El Salvador de omstreden nieuwe crypto-wet in. Op dat moment is bitcoin (BTC) in het land een officieel erkend en wettig betaalmiddel. Dat betekent dat onder meer winkeliers verplicht zijn om de grootste cryptocurrency aan te nemen.

De wet zorgde voor veel discussie. Niet iedereen was het namelijk eens met de wet en er zouden negatieve gevolgen aan kunnen kleven. Feit blijft dat veel andere landen een voorbeeld nemen aan El Salvador en zelf vergelijkbare wetgeving wensen in te voeren.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Oekraïne volgt El Salvador?

Ook Oekraïne ziet een eventuele adoptie van cryptocurrencies wel zitten. In een interview met lokale media heeft een minister in het land bekend gemaakt dat er wetsvoorstel klaar ligt die het mogelijk moet maken voor inwoners van Oekraïne om te betalen met cryptocurrencies.

Echter, crypto krijgt niet de status van wettig betaalmiddel die het bijvoorbeeld in El Salvador wel krijgt. Betalingen met cryptocurrencies zullen ten alle tijden middels een tussenpersoon gaan. De nieuwe wet moet ervoor zorgen dat dergelijke tussenpersonen bij betaling direct cryptocurrencies om kunnen zetten naar de nationale valuta.

“Valuta worden direct omgezet tijdens de betaling. […] Op die manier wordt het zo goed als legaal om te betalen met cryptocurrencies in Oekraïne, maar wel via een tussenpersoon.”

Op dit moment ligt het wetsvoorstel bij het parlement van Oekraïne. Uiteraard moet de wet eerst door dit orgaan worden goedgekeurd voordat het daadwerkelijk in gang wordt gezet.

Advertentie

‘Werkvergunningen’ voor crypto

De minister geeft ook aan dat bepaalde cryptocurrencies een soort van werkvergunning kunnen krijgen in het land. Volgens hem is dit om te kijken of de systemen naar behoren functioneren. Het verkrijgen van een dergelijke ‘werkvergunning’ is volgens hem ook een stuk simpeler dan een volwaardige licentie.

Het gaat er hier om dat cryptocurrencies kunnen bewijzen dat er genoeg kapitaal aanwezig is en dat er geen mensen betrokken zijn bij projecten die op bepaalde zwarte lijsten zijn in Oekraïne. 

Hoewel deze mogelijke nieuwe wet niet zo baanbrekend is als de recent geaccepteerde crypto-wet in El Salvador is dit een mooie stap voor het land en de wereld van cryptocurrencies. De wet heeft namelijk de potentie om van Oekraïne een wereldleider te maken binnen de crypto sector.

 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie