Roy van Krieken Roy van Krieken
10/07/2022 15:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/07/2022 15:11

Gaat Rusland stablecoin transacties legaliseren?

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Gaat Rusland stablecoin transacties legaliseren?

Foto: AlexLMX/Shutterstock

Sinds dat Rusland buurland Oekraïne binnenviel is de crypto industrie een hot topic in het land geworden. Dit heeft natuurlijk alles te maken met het omzeilen van Westerse sancties. Voorheen wilden ministers en de Russische centrale bank niets weten van crypto technologie, maar nu wordt er zelfs gesproken over het legaliseren van stablecoin transacties.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Russische Ministerie van Financiën over crypto

Dat meldt Russisch nieuws platform bits.media. Naar verluidt zou het Russische Ministerie van Financiën voorstander zijn van het legaliseren van stablecoin transacties. Volgens Ivan Chebeskov, het hoofd van het financial policy department bij het Ministerie, zou het doen van transacties in de vorm van stablecoins voor bedrijven erg gunstig kunnen zijn.

“Als bedrijven, ondernemingen of investeerders zich moeten vestigen, op een nieuwe manier moeten investeren, als zij zo’n instrument nodig hebben omdat het de kosten verlaagt, beter werkt dan eerdere instrumenten, en als wij de risico’s die ermee gepaard gaan kunnen beperken, zullen wij dergelijke initiatieven altijd steunen”, verklaarde hij.

Volgens Chebeskov kan blockchain technologie in het algemeen zelfs bijdragen aan het ontstaan van een revolutionair nieuw financieel systeem. Wel geeft Chebeskov aan dat zij bij het Ministerie nog niet zeker zijn dat dit mogelijke nieuwe financiële systeem ook wel echt superieur zal zijn aan het oude, bestaande systeem.

“Maar men kan er niet volledig zeker van zijn dat het beter zal kunnen werken dan de bestaande financiële systemen,”

Rusland en crypto

Het Russische ministerie van Financiën is een leidende kracht geweest achter pogingen om cryptocurrencies in Rusland te legitimeren. Dit jaar introduceerde het een nieuw wetsvoorstel om bepaalde mazen in de regelgeving op te lossen. Over het algemeen kijkt het Ministerie behoorlijk positief naar de crypto industrie.

Elders in het Russische overheid is het sentiment minder positief. Vooral de centrale bank was in het verleden erg anti-crypto. Dit standpunt is sinds de oorlog in Oekraïne wel iets veranderd. Zo gaf de voorzitter van de Russische centrale bank onlangs nog aan dat cryptocurrencies mogelijk gebruikt kunnen worden bij internationale betalingen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie