Roy van Krieken Roy van Krieken
03/12/2022 07:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/12/2022 07:05

Grootste Russische bank gaat Ethereum en Metamask gebruiken

Nieuws
Grootste Russische bank gaat Ethereum en Metamask gebruiken

Foto: Evgeniy Vasilev / Shutterstock.com

De grootste bank van Rusland, Sber, heeft plannen om een eigen blockchain platform te lanceren. Een paar dagen geleden werd bekend dat Sber van plan is om dit platform te integreren met de Ethereum (ETH) blockchain. Daar komt ook een verbinding met vooraanstaande crypto wallet Metamask bij kijken.

Avalanche (AVAX) bij cruciale zone: kans op sterke koersomkeer

Sber omarmt Ethereum

Sber maakte deze plannen op 30 november bekend, dat meldt Interfax. Het nieuwe platform van de bank zou ontwikkelaars in staat moeten stellen om smart contracts tussen de blockchain van Sber en publieke andere blockchains, zoals bijvoorbeeld Ethereum, te verplaatsen. 

Ook zal MetaMask dus een belangrijke rol krijgen bij het blockchain platform van Sbar, dat zal worden gebruikt voor interactie met de Ethereum blockchain. Dankzij deze integratie kunnen gebruikers handelingen uitvoeren met tokens en smart contracts die op het blockchainplatform van Sber zijn geplaatst.

Het hoofd van blockchain bij de Russische bank, Alexander Nam, had het volgende te zeggen over de ambitieuze plannen van Sber:

“Sber Blockchain Lab werkt nauw samen met externe ontwikkelaars en partnerbedrijven, en ik ben blij dat onze gemeenschap in staat zal zijn om DeFi-toepassingen te draaien op de infrastructuur van Sber.”

Crypto in Rusland

Reeds in 2021 maakte Sber plannen bekend dat zij een eigen ‘Sbercoin’ stablecoin van de grond wilden krijgen, en hier zelfs een licentie voor kreeg eerder dit jaar. De lancering van het blockchain platform is dus niet de eerste keer dat de bank crypto wil omarmen. De nieuwe plannen laten wel duidelijk zien dat Sber de intentie om in zee te gaan met crypto niet is verloren.

Elders in Rusland zien we ook dat de crypto industrie steeds vaker de kop op steekt. Zelfs in de hoogste echelons van de Russische overheid is crypto een steeds belangrijker gespreksonderwerp aan het worden. 

Zo was onlangs nog in het crypto nieuws te lezen dat de Russische staat een eigen crypto exchange wil gaan lanceren. Dit om de uitgifte en handel van cryptocurrencies in het land te kunnen monitoren. Het is in ieder geval onmiskenbaar dat het sentiment jegens cryptovaluta in Rusland sinds het begin van dit jaar enorm is verschoven. 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie