Kevin Schijven Kevin Schijven
09/04/2021 17:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/04/2021 17:45

Het verbieden van Bitcoin (BTC) zou “dwaas” zijn, zegt SEC’s Hester ‘Crypto Mom’ Peirce

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Het verbieden van Bitcoin (BTC) zou “dwaas” zijn, zegt SEC’s Hester 'Crypto Mom' Peirce

De afgelopen tijd zien we de discussie omtrent een potentieel verbod op Bitcoin (BTC) in de Verenigde Staten weer oplaaien. Miljardair-investeerders Ray Dalio noemde het onlangs “zeer waarschijnlijk,” terwijl Tyler Winklevoss zei dat het al te laat is.

Hester Peirce, commissielid van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission, zegt dat de Amerikaanse overheid het zeker kan proberen, maar dat een dergelijke poging “dwaas” zou zijn.

Peirce, ook bekend in de industrie als de “Crypto Mom,” meldde onlangs aan MarketWatch dat de Verenigde staten achterloopt als het gaat om regulering van de crypto-markt:

“Ik denk dat we dat punt van het verbieden van Bitcoin in de VS al heel vroeg voorbij waren, omdat je dan het internet zou moeten afsluiten. Ik zie niet in hoe je het zou kunnen verbieden. Je zou zeker de moeite kunnen nemen, maar het zou heel moeilijk zijn om mensen ervan te weerhouden om bitcoin te verhandelen. Dus ik denk dat het dwaas zou zijn als de regering dat zou proberen.”

Peirce meldt daarnaast dat ze hoopt dat de VS een meer productieve benadering gaat hanteren in de toekomst omtrent regelgeving van crypto. Binnenkort wordt Gary Gensler waarschijnlijk benoemd als de nieuwe voorzitter van de SEC en naar verluidt heeft hij een vriendelijkere houding tegenover deze opkomende markt dan zijn voorganger.

“En ik ben optimistisch over de komst van een nieuwe voorzitter met een grondige kennis van deze markten, iets wat we samen zouden kunnen doen: een goed regelgevend kader opstellen.”

Aldus Peirce. Gisteren startte XRP fans een petitie aan Gensler om de rechtszaak van de SEC tegen Ripple te laten vallen. Ondertussen wacht de markt nog met smacht op een goedkeuring van een bitcoin exchange-traded fund, of ETF, door de SEC. Peirce meldt echter dat zij niet weet wanneer dit zal gebeuren. Onlangs zei een analist dat een dergelijke goedkeuring wellicht nog twee jaar kan duren.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie