Roy van Krieken Roy van Krieken
10/07/2022 17:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/07/2022 17:15

Hoe Noord-Koreaanse hackers crypto-bedrijven infiltreren

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Hoe Noord-Koreaanse hackers crypto-bedrijven infiltreren

Foto: trambler58/Shutterstock

Het lijkt er sterk op dat Noord-Koreaanse hackers op grote schaal en met steun van de overheid aanvallen uitvoeren op crypto bedrijven, met name in de Verenigde Staten. De afgelopen paar jaar hebben hackers uit het land al enkele miljarden buitgemaakt. Een rapport van CNN laat zien hoe deze hackers te werk gaan.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Noord-Korea richt de pijlen op crypto doelwitten

Onderzoekers in de Verenigde Staten hebben een waarschuwing aan het adres van crypto bedrijven afgegeven. Zij stellen dat Noord-Korea intensief bezig is om op verschillende manieren Amerikaanse crypto bedrijven te infiltreren. Het land zou zelfs werknemers bij verschillende bedrijven in dienst laten plaatsen.

Verschillende overheidsinstanties in de Verenigde Staten stellen dat het gaat om duizenden Noord-Koreanen in IT-functies die als het ware voor Pyongyang werken. Op deze manier verdient de Noord-Koreaanse overheid een behoorlijk zakcentje met het stelen van allerlei zaken, waaronder dus ook cryptocurrencies

“De Noord-Koreanen nemen dit zeer serieus,” zei Soo Kim, een voormalig Noord-Korea-analist bij de CIA. “Het is niet zomaar een willekeurig iemand in zijn kelder die cryptocurrency probeert te delven. Het is een manier van leven.”

Noord-Korea, economisch geïsoleerd van de rest van de wereld, is erin geslaagd een ras van hackers op de wereld te zetten die verantwoordelijk waren voor enkele van de meest catastrofale inbraken. Op het gebied van crypto-criminaliteit hebben bekwame Noord-Koreaanse hackers geld gestolen voor onder meer het kernwapenprogramma van het land.

Crypto extreem interessant voor hackers

Ondanks dat de koersen van de meeste cryptocurrencies op dit moment diep onder water staan, is dat voor Noord-Koreaanse hackers geen reden om de crypto industrie plotseling links te laten liggen. Volgens blockchain analyse bureau Chainalysis komt dat omdat de crypto industrie het perfecte doelwit voor hackers is.

Er gaat een enorme hoeveelheid geld in om, en volgens analisten zijn de cybersecurity maatregelen van veel crypto bedrijven ver onder de maat. Dit zorgt er voor dat hackers gemakkelijk kunnen inbreken en veel geld afhandig kunnen maken.

De Noord-Koreaanse hackersgroep ‘Lazarus Group’ was eerder dit jaar verantwoordelijk voor een van de grootste crypto hacks ooit

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie