Hooggerechtshof India verklaart cryptocurrency-ban centrale bank ongrondwettelijk

Hooggerechtshof India verklaart cryptocurrency-ban centrale bank ongrondwettelijk

Goed nieuws! Het verbod van de Indiase centrale bank voor banken in het land om zaken te doen met cryptocurrency bedrijven is ongrondwettelijk verklaard. Dit meldt het Indiase mediaplatform the Economic Times vandaag.

In 2018 vaardigde de Reserve Bank of India (RBI) richtlijnen uit aan de banken in het land. Daarin droeg het de banken op om geen zaken meer te doen met bedrijven die zich bezighouden met cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC). RBI leek als doel te hebben om het zo lastig mogelijk te maken voor particulieren om cryptocurrencies te kopen.

Veel bedrijven kwamen hierdoor in de problemen en een aantal ging zelfs failliet. Al gauw kwam de zaak voor de rechter nadat veel bedrijven verzoekschriften tegen het verbod indienden. Aan een tijdelijk opschorting van het verbod wilde het Hooggerechtshof in 2018 echter niet meewerken.

Advertentie

Na een jarenlange rechtszaken is er eindelijk goed nieuws voor de crypto-sector in India. Het Hooggerechtshof heeft namelijk bepaald dat het verbod van de RBI “ongrondwettelijk” is.

Breaking:
Hooggerechtshof van India heeft het bankverbod van de Reserve Bank of India (RBI) tegen #Crypto afgeschaft. De rechtbank oordeelde dat RBI Circular van 6 april 2018 ongrondwettelijk is.

Er werd direct positief gereageerd op het nieuws. Het nieuws zou grote impact kunnen gaan hebben op de algehele adoptie van cryptocurrency. Een deel van de enorme bevolking heeft namelijk geen toegang tot bankdiensten, iets waar cryptocurrency verandering in kan gaan brengen in het land. Binance, dat onlangs de Indiase cryptocurrency-exchange WazirX overnam, schreef op Twitter:

We kijken ernaar uit onze partners @wazirxindia te ondersteunen en 3 miljard mensen de vrijheid van geld te geven.

Onze analist Michiel bespeurt wat bullish signalen op de lagere tijdframes, maar volume is daarbij erg belangrijk! Bekijk zijn wekelijkse koersupdate op video die vanochtend verscheen!

David heeft zondag zijn technische bitcoin-analyse gepubliceerd. In deze editie beschrijft hij uitgebreid de huidige stand van zaken en de mogelijke scenario’s voor de toekomst in een markt die gemengde signalen afgeeft. Mis ‘m niet!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Advertentie
Ad
Ad
Bitvavo
Reviewed
€16.001,00 Kopen
1
1
Bitonic
Reviewed
€15.843,10 Kopen
2
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.856,00 Kopen
3
3
Litebit
Reviewed
€15.926,40 Kopen
4
4
SATOS
Reviewed
€16.087,60 Kopen
Laatste nieuws