Timo Bult Timo Bult
04/03/2020 09:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/03/2020 09:30

Hooggerechtshof India verklaart cryptocurrency-ban centrale bank ongrondwettelijk

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Hooggerechtshof India verklaart cryptocurrency-ban centrale bank ongrondwettelijk

Goed nieuws! Het verbod van de Indiase centrale bank voor banken in het land om zaken te doen met cryptocurrency bedrijven is ongrondwettelijk verklaard. Dit meldt het Indiase mediaplatform the Economic Times vandaag.
In 2018 vaardigde de Reserve Bank of India (RBI) richtlijnen uit aan de banken in het land. Daarin droeg het de banken op om geen zaken meer te doen met bedrijven die zich bezighouden met cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC). RBI leek als doel te hebben om het zo lastig mogelijk te maken voor particulieren om cryptocurrencies te kopen.
Veel bedrijven kwamen hierdoor in de problemen en een aantal ging zelfs failliet. Al gauw kwam de zaak voor de rechter nadat veel bedrijven verzoekschriften tegen het verbod indienden. Aan een tijdelijk opschorting van het verbod wilde het Hooggerechtshof in 2018 echter niet meewerken.
Na een jarenlange rechtszaken is er eindelijk goed nieuws voor de crypto-sector in India. Het Hooggerechtshof heeft namelijk bepaald dat het verbod van de RBI “ongrondwettelijk” is.

Breaking:
Hooggerechtshof van India heeft het bankverbod van de Reserve Bank of India (RBI) tegen #Crypto afgeschaft. De rechtbank oordeelde dat RBI Circular van 6 april 2018 ongrondwettelijk is.


Er werd direct positief gereageerd op het nieuws. Het nieuws zou grote impact kunnen gaan hebben op de algehele adoptie van cryptocurrency. Een deel van de enorme bevolking heeft namelijk geen toegang tot bankdiensten, iets waar cryptocurrency verandering in kan gaan brengen in het land. Binance, dat onlangs de Indiase cryptocurrency-exchange WazirX overnam, schreef op Twitter:

We kijken ernaar uit onze partners @wazirxindia te ondersteunen en 3 miljard mensen de vrijheid van geld te geven.


Onze analist Michiel bespeurt wat bullish signalen op de lagere tijdframes, maar volume is daarbij erg belangrijk! Bekijk zijn wekelijkse koersupdate op video die vanochtend verscheen!
David heeft zondag zijn technische bitcoin-analyse gepubliceerd. In deze editie beschrijft hij uitgebreid de huidige stand van zaken en de mogelijke scenario’s voor de toekomst in een markt die gemengde signalen afgeeft. Mis ‘m niet!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie