Roy van Krieken Roy van Krieken
31/01/2022 06:48 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/01/2022 06:48

Indiase bevolking staat achter mogelijke crypto wetgeving

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Indiase bevolking staat achter mogelijke crypto wetgeving

Foto: PHOTO JUNCTION/Shutterstock

De afgelopen tijd bestond er grote onzekerheid over de mogelijke koers die de overheid in India zou inslaan wat betreft het reguleren van de crypto industrie. Eerst leek het erop dat India de crypto industrie juist zou gaan legaliseren, maar toen gooide de centrale bank roet in het eten en was de verwachting juist een totaal verbod. Uit verschillende enquêtes blijkt dat de Indiase bevolking wel achter regulatie van de crypto industrie staat, maar dat een totaal verbod niet bepaald populair is.

Stad in Spanje wordt getransformeerd tot crypto hub
  • icon-overheidregulatie
    Overheid en regulatie

Enquêtes

Er zal pas duidelijkheid komen vanuit de Indiase overheid nadat zij terugkeren van het winterreces. Voorheen was het plan om in december nog met een definitief besluit te komen, maar op het laatste moment werd dit uitgesteld.

In de tussentijd hebben verschillende organisaties, waaronder Deloitte en de Times of India, onderzocht wat de mening van de Indiase bevolking is wat betreft de mogelijk regulatie van de crypto sector in India.

Het blijkt dat 55,2% van de ondervraagden zich niet wil laten beïnvloeden door het beleid van de overheid. Zij geven aan dat zij ongeacht de uiteindelijke beslissing zullen investeren in cryptocurrencies. Zeker 26,8% zal juist gaan beginnen met investeren op het moment dat er meer duidelijkheid over de regelgeving komt.

Uit de enquête blijkt ook dat crypto onder de Indiase bevolking erg populair is. Zeker 49% van de ondervraagden geeft aan dat zij graag meer over crypto willen leren om met een gerust hart te kunnen investeren. 39% geeft aan dat zij op dit moment al erg goed op de hoogte zijn van alle zaken gerelateerd aan de wereld van crypto.

Regulatie of verbod?

Het vooruitzicht van duidelijke regelgeving is populair bij een meerderheid van de ondervraagden. 62% hoopt dat de overheid stappen zal nemen om voor eens en altijd een duidelijk stelsel van regelgeving voor de crypto industrie op te zetten.

30,2% hoop zelfs dat de overheid ervoor zal zorgen dat het gebruik van cryptocurrencies wordt gestimuleerd. Slechts 8,2% staat achter een mogelijk totaal verbod van de crypto sector in India.

Het is nog altijd onduidelijk wanneer de Indiase overheid eindelijk met een doorslaggevende beslissing komt. Sommigen verwachten dat tijdens de volgende bijeenkomst van het parlement een crypto wetsvoorstel tot een stemronde gebracht zal worden, maar anderen verwachten dat dit nog een behoorlijk poos kan gaan duren.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie