Roy van Krieken Roy van Krieken
21/12/2021 06:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/12/2021 06:05

India stelt stemming controversiële crypto wet uit

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
India stelt stemming controversiële crypto wet uit

India komt de laatste tijd veel in het crypto nieuws omdat het mogelijk op het punt staat om radicale maatregelen te nemen tegen de crypto industrie. Eerst leek het er even op dat cryptocurrencies in het land legaal gemaakt zouden worden en vervolgens bleek juist het tegenovergestelde waar te zijn. 

Er ligt een wetsvoorstel op tafel bij het Indiase parlement dat feitelijk het bezitten en het handelen van cryptocurrencies zal verbieden. Oorspronkelijk zou er deze week gestemd worden door het parlement, maar het lijkt er nu op dat deze stemronde wordt uitgesteld.

Man mined een miljoen aan crypto met andermans stroom
  • icon-overheidregulatie
    Overheid en regulatie

India kijkt naar crypto

De Minister President van India, Narendra Modi, heeft aangegeven dat hij meer tijd wil om te kunnen discussiëren over de crypto industrie en de mogelijke effecten die deze innovatieve sector in het land kan hebben.

Eerst was het plan om op 23 december te stemmen over het wetsvoorstel dat is ingediend bij het Indiase parlement. Volgens Modi is het echter van belang om eerst verdere gesprekken te houden over de inhoud van dit wetsvoorstel alvorens er gestemd gaat worden.

Volgens anonieme bronnen zou het kabinet het wetsvoorstel ook helemaal niet hebben goedgekeurd. 

De geplande stemronde is op dit moment verwijderd van de agenda van het Indiase parlement. Dat betekent dat er niet genoeg tijd meer is om het wetsvoorstel nog aan te kaarten tijdens deze sessie van het parlement. De volgende sessie zal pas weer van start gaan in januari. Tot die tijd komt er dus geen besluit over een mogelijk verbod van cryptocurrencies in het land.

Verbod of legalisatie?

Het is al enige tijd ontzettend onduidelijk welke koers India nu daadwerkelijk in zal slaan. Voor crypto investeerders in India en elders in de wereld is deze onduidelijk niet bepaald gewenst. Desalniettemin is het uitstellen van de controversiële wet enigszins positief. Onduidelijkheid is tenslotte nog altijd beter dan een definitief verbod.

De centrale bank van India heeft in ieder geval een overduidelijk standpunt. Zij willen het liefst dat de crypto sector volledig verboden wordt in India. Niet iedereen in het bestuur van de bank is het echter eens met dit officiële standpunt. Veel leden van het bestuur zouden graag een gematigde aanpak van de crypto sector zien.

Het zal nog een tijdje duren voordat we definitief weten wat India van plan is als het op regulatie van de crypto sector aankomt. Tot die tijd zal er hoogstwaarschijnlijk sprake blijven van grote onzekerheid.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie