Roy van Krieken Roy van Krieken
18/12/2021 18:50 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/12/2021 18:50

Centrale bank van India vraagt om volledig crypto verbod

icon-overheidregulatie
Overheid en re…

 

De geluiden uit India omtrent mogelijke regulatie van de crypto sector zijn niet bepaald positief. Waar voorheen naar alle waarschijnlijk een koers van legalisatie in combinatie van duidelijke regelgeving ingeslagen zou worden, ziet het er steeds meer naar uit dat er een totaal verbod aan zit te komen. De centrale bank van India heeft in ieder geval duidelijk gemaakt dat het achter een totaal verbod staat.

Ethereum ETF: Ook grote vermogensbeheerder ziet goedkeuring somber in
  • icon-overheidregulatie
    Overheid en regulatie

Reserve Bank of India

De centrale bank van het land, de Reserve Bank of India (RBI), heeft aan het bestuur van het orgaan meegedeeld dat het achter een totaal verbod op cryptocurrencies in India staat, dat meldt een anonieme bron aan The Economic Times.

Tijdens een uitgebreide presentatie werd het bestuur ingelicht dat dit het geval zou zijn. Onder meer zouden cryptocurrencies de macro economische stabiliteit in gevaar kunnen brengen en ook het beheer van crypto exchanges werd uitvoerig besproken.

Volgens de centrale bank is het vrijwel onmogelijk om de digitale activa sector op een goede manier te reguleren. Veelal gaat het ook om activa die hun oorsprong in het buitenland hebben. Ook het feit dat transacties niet altijd getraceerd kunnen worden is voor de RBI een doorn in het oog.

Niet iedereen binnen het bestuur van de RBI was het echter eens met het standpunt van de bank. Zo waren er enkelen die liever een gematigde aanpak van de crypto sector zouden zien. Desalniettemin blijft het officiële standpunt van de RBI dat een omvattend verbod op de crypto industrie de juiste weg is.

Indiase overheid

Uiteraard blijft een dergelijke beslissing bij de Indiase overheid. Na uitvoerig te hebben overlegd zal het parlement van India in de nabije toekomst definitief uitspraak doen over de status van de crypto sector in het land.

Uiteindelijk zal premier Narendra Modi het laatste woord hebben. Een tijdje terug leek hij nog enigszins positief over de mogelijkheden van de crypto industrie. Wel gaf hij toen aan dat overheden over de hele wereld zouden moeten samenwerken om de revolutionaire sector te reguleren.

 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie