Timo Bult Timo Bult
09/11/2021 12:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/11/2021 12:05

ING gaat mogelijk DeFi leningplatform testen in Nederland, is bitcoin (BTC) een onderdeel?

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
ING gaat mogelijk DeFi leningplatform testen in Nederland, is bitcoin (BTC) een onderdeel

ING is naar verluidt bezig met het opzetten van een decentralized finance (DeFi) leenplatform. Dat blijkt uit uitspraken van ING Chief Innovation Officer (CIO) Annerie Vreugdenhil. Zij deed haar uitspraken tijdens het Singapore Fintech Festival. Helaas zal het platform geen gebruikmaken van volatiele cryptocurrencies als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH).

De bank zou al in veel landen in zogenoemde regulatory sandboxes projecten aan het ontwikkelen zijn. In zo’n sandbox, of zandbak, kunnen bedrijven zonder zich zorgen te hoeven maken over wet- en regelgeving innoveren. ING is inmiddels ook druk aan het innoveren op eigen bodem in Nederland in een sandbox opgezet door de Autoriteit Financiële Markten (AFM):

“Op andere plekken werken we met sandboxen die toezichthouders hebben opgezet. We hebben nu in Amsterdam een initiatief voor DeFi met P2P leningen waarbij we gaan samenwerken met de toezichthouder.”

P2P-leningen zijn directe leningen tussen partijen waarbij dus in principe geen bank nodig is. Dit is al de normale gang van zaken bij DeFi-projecten zoals Aave (AAVE). Echter is daarvoor altijd andere crypto als onderpand nodig. Maar ING is niet van plan volatiele cryptocurrencies onderdeel van het platform te laten zijn:

“Wat voor ons interessant is, is hoe je waarschijnlijk peer-to-peer-leningen kunt creëren of leenmogelijkheden kunt openen met verschillende soorten onderpand. Dus met verschillende manieren om dit te doen in plaats van met vluchtige Bitcoin,”

In een reactie van ING na de uitspraken van Vreugdenhil laat een woordvoerder van de bank overigens weten dat het project in Nederland zich nog in een zeer vroeg stadium bevindt. Het DeFi-project is dan ook waarschijnlijk nog niet gelanceerd.

Crypto is natuurlijk niets nieuws voor ING. Eind vorig jaar werd nog bekend dat de bank werkt aan een professionele opslagdienst voor digitale activa. Het zou daarbij ook kijken naar een opslagdienst voor bitcoins.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie