Shane Kuijpers
29/07/2022 13:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/07/2022 13:33

Is de opvolger van Boris Johnson pro-Bitcoin?

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Is de opvolger van Boris Johnson pro-Bitcoin?

Foto: I T S / Shutterstock.com

Boris Johnson gaat op 5 september stoppen als premier van het Verenigd Koninkrijk. In het land is men nu volop bezig met de volgende vraag: ‘wie wordt de opvolger van Boris Johnson?’ De opvolger gaat komen uit The Conservative Party en er zijn op dit moment twee topkandidaten. Beide kandidaten hebben in het verleden laten blijken pro bitcoin (BTC) te zijn.

De kandidaten zijn Rishi Sunak en Liz Truss. Zij gaan de strijd aan om in september het leiderschap van de partij, en daarmee het premierschap, over te nemen. In 2018 pleitte Truss al voor een regelvrije aanpak richting bitcoin en cryptocurrencies. Dit zodat het Verenigd Koninkrijk de technologie kon omarmen. In 2020 was Truss voorzitter van de Raad van Handel. In die rol zorgde ze al voor een digitaal handelsnetwerk, wat bevorderlijk was voor fintech bedrijven. Digitalisering van belangrijke exportmarkten was hierbij de insteek.

Een van de concurrenten van Truss, Rishi Sunak, heeft ook beslissingen genomen en uitspraken gedaan die in het voordeel van crypto zijn. Zo heeft hij eerder aangegeven dat de Britse overheid een prioriteit zou maken financiële technologie. Stablecoins en central bank digital currencies (CBDC’s) zijn hier een onderdeel van. Adoptie van deze stablecoins en andere cryptocurrencies heeft hij regelmatig gepromoot. Sunak heeft ook het idee om van het Verenigd Koninkrijk een wereldwijde crypto hub te maken. Om die reden heeft hij The Royal Mint, een Britse overheidsorganisatie, verzocht om een NFT (non-fungible token) te maken. 

Terra (LUNA) en Do Kwon moeten megaboete van miljarden betalen
  • icon-overheidregulatie
    Overheid en regulatie

Laat het VK crypto kansen liggen?

Vorige maand liet oud minister van Financiën, Philip Hammond, zich overigens nog negatief uit over het crypto beleid van de het Verenigd Koninkrijk. Hij is van mening dat het land achterloopt op gebied van regelgeving en daardoor kansen laat liggen.

Wie de opvolger van Boris Johnson ook wordt, over een ding zullen ze het eens zijn. Bitcoin dient omarmt te worden en crypto kansen benut.

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie