Shane Kuijpers
29/07/2022 13:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/07/2022 13:33

Is de opvolger van Boris Johnson pro-Bitcoin?

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Is de opvolger van Boris Johnson pro-Bitcoin?

Foto: I T S / Shutterstock.com

Boris Johnson gaat op 5 september stoppen als premier van het Verenigd Koninkrijk. In het land is men nu volop bezig met de volgende vraag: ‘wie wordt de opvolger van Boris Johnson?’ De opvolger gaat komen uit The Conservative Party en er zijn op dit moment twee topkandidaten. Beide kandidaten hebben in het verleden laten blijken pro bitcoin (BTC) te zijn.

De kandidaten zijn Rishi Sunak en Liz Truss. Zij gaan de strijd aan om in september het leiderschap van de partij, en daarmee het premierschap, over te nemen. In 2018 pleitte Truss al voor een regelvrije aanpak richting bitcoin en cryptocurrencies. Dit zodat het Verenigd Koninkrijk de technologie kon omarmen. In 2020 was Truss voorzitter van de Raad van Handel. In die rol zorgde ze al voor een digitaal handelsnetwerk, wat bevorderlijk was voor fintech bedrijven. Digitalisering van belangrijke exportmarkten was hierbij de insteek.

Een van de concurrenten van Truss, Rishi Sunak, heeft ook beslissingen genomen en uitspraken gedaan die in het voordeel van crypto zijn. Zo heeft hij eerder aangegeven dat de Britse overheid een prioriteit zou maken financiële technologie. Stablecoins en central bank digital currencies (CBDC’s) zijn hier een onderdeel van. Adoptie van deze stablecoins en andere cryptocurrencies heeft hij regelmatig gepromoot. Sunak heeft ook het idee om van het Verenigd Koninkrijk een wereldwijde crypto hub te maken. Om die reden heeft hij The Royal Mint, een Britse overheidsorganisatie, verzocht om een NFT (non-fungible token) te maken. 

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Laat het VK crypto kansen liggen?

Vorige maand liet oud minister van Financiën, Philip Hammond, zich overigens nog negatief uit over het crypto beleid van de het Verenigd Koninkrijk. Hij is van mening dat het land achterloopt op gebied van regelgeving en daardoor kansen laat liggen.

Wie de opvolger van Boris Johnson ook wordt, over een ding zullen ze het eens zijn. Bitcoin dient omarmt te worden en crypto kansen benut.

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie