Rico Engelbarts
16/09/2019 14:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/09/2019 14:45

Libra ontmoet onder andere ECB en Deutsche Bundesbank in Zwitserland

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Libra ontmoet onder andere ECB en Deutsche Bundesbank in Zwitserland

Vandaag is een belangrijke dag voor Facebooks stablecoin-project Libra. De Europese Centrale Bank (ECB) en 25 andere centrale banken zullen namelijk vertegenwoordigers van het project ontmoeten. Dit schrijft de Financial Times in een onlangs verschenen artikel.
De ontmoeting vindt plaats in Basel, Zwitserland, het land waar de Libra Association geregistreerd staat. Het is naar verluidt de eerste keer dat Libra beleidsmakers uit verschillende landen ontmoet. Tijdens de ontmoeting zullen vertegenwoordigers in gesprek gaan met centrale banken als de Deutsche Bundesbank, Bank of England, Federal Reserve of New York en de ECB.
Het doel van Libra is om gebruikers wereldwijd toegang te geven tot financiële diensten. Het zou naar verluidt mensen die geen toegang hebben tot bankdiensten de mogelijkheid geven om geld te versturen en ontvangen. Zowel centrale banken als wetgevers maken zich grote zorgen, vooral vanwege de oneerlijke machtspositie die Facebook in zou kunnen nemen. Facebook telt namelijk miljarden gebruikers die in een klap gratis toegang zouden krijgen tot financiële diensten.
De Franse minister van Financiën, Bruno Le Maire, noemde de zorgen rondom Libra vorige week nog “ernstig”. Le Maire gaf toen aan dat het project “in deze omstandigheden niet verder mag ontwikkelen op Europese bodem”.
Le Maire gaf later aan dat de Europese Unie een zogenaamde “publieke digitale valuta” moet overwegen. Deze central bank digital currency (CBDC) zou concurrentie kunnen vormen voor Libra.
Duitsland heeft echter al stappen ondernomen. Het land zal met zijn nieuwe “blockchain-strategie” projecten als Libra gaan verbieden.
Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaarstaan! Hierin geeft hij aan nog steeds bullish te zijn. Nieuwsgierig naar zijn analyse? Lees dan hier verder.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie