Home Nieuws Altcoin nieuws Libra ontmoet onder andere ECB en Deutsche Bundesbank in Zwitserland

Libra ontmoet onder andere ECB en Deutsche Bundesbank in Zwitserland

Vandaag is een belangrijke dag voor Facebooks stablecoin-project Libra. De Europese Centrale Bank (ECB) en 25 andere centrale banken zullen namelijk vertegenwoordigers van het project ontmoeten. Dit schrijft de Financial Times in een onlangs verschenen artikel.

De ontmoeting vindt plaats in Basel, Zwitserland, het land waar de Libra Association geregistreerd staat. Het is naar verluidt de eerste keer dat Libra beleidsmakers uit verschillende landen ontmoet. Tijdens de ontmoeting zullen vertegenwoordigers in gesprek gaan met centrale banken als de Deutsche Bundesbank, Bank of England, Federal Reserve of New York en de ECB.

- Advertentie -

Het doel van Libra is om gebruikers wereldwijd toegang te geven tot financiële diensten. Het zou naar verluidt mensen die geen toegang hebben tot bankdiensten de mogelijkheid geven om geld te versturen en ontvangen. Zowel centrale banken als wetgevers maken zich grote zorgen, vooral vanwege de oneerlijke machtspositie die Facebook in zou kunnen nemen. Facebook telt namelijk miljarden gebruikers die in een klap gratis toegang zouden krijgen tot financiële diensten.

De Franse minister van Financiën, Bruno Le Maire, noemde de zorgen rondom Libra vorige week nog “ernstig”. Le Maire gaf toen aan dat het project “in deze omstandigheden niet verder mag ontwikkelen op Europese bodem”.

Le Maire gaf later aan dat de Europese Unie een zogenaamde “publieke digitale valuta” moet overwegen. Deze central bank digital currency (CBDC) zou concurrentie kunnen vormen voor Libra.

Duitsland heeft echter al stappen ondernomen. Het land zal met zijn nieuwe “blockchain-strategie” projecten als Libra gaan verbieden.

Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaarstaan! Hierin geeft hij aan nog steeds bullish te zijn. Nieuwsgierig naar zijn analyse? Lees dan hier verder.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.586,00 Kopen
1
Litebit
Reviewed
€8.656,17 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.660,17 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.664,20 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.720,64 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: Magische grens in zicht

Wat is dat toch met die psyche van de mens? Keer op keer, als de koers van bitcoin support lijkt te vinden, stappen ze...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.