Simon Bosch Simon Bosch
25/03/2022 14:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/03/2022 14:04

‘Maleisië gaat Bitcoin absoluut niet wettelijk geld maken’

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
'Maleisië gaat Bitcoin absoluut niet wettelijk geld maken'

Foto: r.classen/Shutterstock

Maleisië is de afgelopen tijd relatief vaak in het bitcoin nieuws, maar vaak in een wisselende context. Eerst toonde de centrale bank van het land al een afkeer voor cryptovaluta, en later verklaarde de viceminister van Financiën dat cryptovaluta geen wettig betaalmiddel kunnen zijn. Toch gingen er nog geruchten rond dat er wél aan zo’n wet gewerkt werd, maar dat idee is nu door een tweede onderminister van tafel geveegd.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Bitcoin toch geen legal tender

Een andere onderminister van Financiën, Mohd Shahar Abdullah, verklaarde dat gisteren in het parlement van Maleisië. De mededeling volgde op het nieuws dat crypto in het algemeen legal tender zou kunnen worden, volgens de Minister van Communicatie en Multimedia. Legal tender houdt in dat de overheid iets ziet als een wettig betaalmiddel. Verkopers mogen dit geld dan ook niet weigeren bij betalingen. Dit zou bij uitstek jongeren helpen met de adoptie, en volgens de minister zijn digitale valuta de toekomst. Hij verklaarde dit na een vraag over de mening van de overheid rondom non-fungible token (NFT)-handelsplatformen. 

Advertentie

Eerder sturende crypto regulaties

Maleisië heeft niet alleen gezegd dat het Bitcoin-netwerk te traag is, te veel energie verbruikt en dat de activa zelf te volatiel is. Ook pakte het Bitcoin-miners hard aan door ASIC-mininghardware plat te walsen. Wel werd deze hardware gebruikt door illegale miners die stroom aftapten van een nietsvermoedende energieleverancier. Vermoedelijk kijkt Maleisië dus liever naar andere cryptovaluta dan Bitcoin (BTC). Over welke cryptovaluta de meningen positiever zijn is niet duidelijk.

Het land vlak boven Indonesië is dus vrij hard wat cryptovaluta betreft, maar het heeft wel de ambitie om één van de grootste crypto-hubs wereldwijd te worden. Maleisië wil dus geen verbod op cryptocurrencies, maar regulaties die duidelijk en sturend zijn. Een vrij harde aanpak is dan een bijkomend gevolg.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie