Roy van Krieken Roy van Krieken
13/05/2021 09:57 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/05/2021 09:57

MoneyGram gaat koop en verkoop van bitcoin (BTC) accepteren in 10.000 winkels

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
MoneyGram gaat koop en verkoop van bitcoin (BTC) accepteren in 10.000 winkels

MoneyGram is een Amerikaans geldtransfer bedrijf dat over de hele wereld vestigingen heeft. Het bedrijf kent al een langere geschiedenis in relatie tot de wereld van cryptocurrencies. Zo was MoneyGram tot maart van dit jaar nog partner van Ripple (XRP).

Totdat, als gevolg van een aanklacht tegen Ripple door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), MoneyGram zich distantieerde van Ripple.

De interesse van het bedrijf in cryptocurrencies is ondanks dit alles niet verdwenen. Dit keer heeft MoneyGram bekend gemaakt dat zij de koop en verkoop van bitcoin (BTC) in 12.000 van hun winkellocaties in de Verenigde Staten zullen gaan accepteren. Dit kan worden gerealiseerd door een nieuwe partnership met crypto exchange Coinme.

Bestaande en nieuwe gebruikers van Coinme kunnen binnenkort cryptocurrencies kopen met cash geld en eveneens cryptocurrencies opnemen in de fysieke winkellocaties van MoneyGram. Deze nieuwe stap zal ingaan vanaf de tweede helft van 2021. MoneyGram stapt hiermee in de voetsporen van andere grote Amerikaanse financiële diensten. Zo maakte PayPal eerder dit jaar ook bekend dat zij het handelen in cryptocurrencies gingen ondersteunen.

Het feit dat MoneyGram aankondigt dat zij de koop en verkoop van cryptocurrencies gaan ondersteunen past goed in de grotere trend van dit jaar. 2021 stond in het teken van adoptie door grote, veelal financiële, bedrijven zoals PayPal en Mastercard, Dat MoneyGram nu in dit rijtje aanschuift is dan ook opnieuw een goed teken voor de wereld van cryptocurrencies.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie