Nederlandse bitcoin bedrijven moeten vanaf 21 november geregistreerd zijn, tientallen aanvragen staan nog open

De Nederlandsche Bank (DNB) bracht op 21 oktober een update uit omtrent het nieuwe registratieproces voor cryptocurrency-bedrijven in Nederland. De centrale bank meldt dat momenteel 38 bedrijven een aanvraag hebben ingediend.

- Advertentie -

Vanaf dit jaar hanteert DNB strengere toezichtregels voor “cryptoaanbieders” in de vorm van een registratieplicht. Het registratieproces is op 21 mei van start gegaan. De DNB ontving toen gelijk 48 aanvragen en naderhand nog eens vijf.

De DNB meldt dat bedrijven die al actief waren vóór 21 mei 2020 hun activiteiten mogen voorzetten zonder registratie tot 21 november. Inmiddels staat de eerste cryptoaanbieder, AMDAX, inschreven in het register.

Verder waarschuwt DNB dat voor cryptobedrijven die hun aanvraag nog niet hebben ingediend, er een grote kans bestaat dat zij geen vergunning zullen ontvangen vóór 21 november. In dat geval zullen zij hun werkzaamheden moeten staken totdat ze wel geregistreerd staan.

Momenteel liggen nog 38 aanvragen bij de DNB, maar de centrale bank meldt dat een aantal van hen niet voldoet aan de vereisten. Tevens meldt de DNB dat een aantal al het registratieproces heeft beëindigd. De DNB verwacht nog meer aanvragen de komende tijd.

Veel van deze cryptoaanbieders zijn overigens niet blij met deze nieuw regelgeving. De registratieplicht gaat namelijk verder dan de Europese wetgeving (AMLD5) voorschrijft en de bedrijven moeten zelf voor enorme toezichtkosten opdraaien.

- Advertentie -

Meerdere cryptobedrijven hadden daarom al van te voren besloten om de deuren te sluiten. Deribit, een grote cryptocurrency-exchange voor derivaten, verhuisde begin dit jaar naar Panama. Onlangs had een anonieme bron aan Crypto Insiders verteld dat de Sanctiewet uit 1977 veel kopzorgen veroorzaakt in de sector.

- Advertentie -
Ad
Bitvavo
Reviewed
€15.784,40 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€15.806,80 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€15.880,50 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.888,20 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€16.068,80 Kopen
Laatste nieuws

Bitcoin (BTC) prijs zakt $1.000 in waarde maar vindt support, deze...

0
De afgelopen 24 uur is bitcoin (BTC) een aantal procenten teruggezakt maar na support te hebben gevonden lijkt de koers nu weer wat te kunnen stijgen....
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin even in niemandsland? Deze altcoin hou ik in de gaten!

Een paar maanden geleden leek de $20.000 heel ver weg. Na de all time high van vorige week vrijdag was het deze week weer...