Timo Bult Timo Bult
09/10/2020 09:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/10/2020 09:44

De Nederlandsche Bank keurt allereerste crypto-registratie onder nieuwe richtlijnen goed

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
De Nederlandsche Bank keurt allereerste crypto-registratie onder nieuwe richtlijnen goed

De Nederlandsche Bank (DNB) heeft het eerste crypto-bedrijf goedgekeurd onder de nieuwe, strengere regelgeving. AMDAX BV ontving als allereerst de goedkeuring en mag nu zijn diensten aanbieden aan Nederlanders. Dit bracht het bedrijf onlangs naar buiten via Finextra.
AMDAX BV is een in Amsterdam gevestigde crypto-dienstverlener en biedt onder andere crypto custody, het opslaan van cryptocurrencies, aan. Het bedrijf en alle andere crypto-dienstverleners in Nederland moeten zich sinds kort registreren bij DNB.
De regelgeving tegen het witwassen van geld is namelijk flink aangescherpt de laatste tijd. Het Europese AMLD5 richtlijnen zorgden ervoor dat Nederland strengere regelgeving moest implementeren. Een van de resultaten was dat bedrijven zelf toezicht moeten gaan houden op verdachte transacties en zich dus moeten registreren bij DNB.
Velen waren het er niet mee eens, mede door het feit dat de kosten van het toezicht vrij hoog liggen. Zo sloten een aantal bedrijven de deuren en verhuisde het bekende bitcoin (BTC) derivatenplatform Deribit naar Panama.
In een reactie aan Crypto Insiders laat AMDAX BV medeoprichter Valentino Cremona echter weten dat de nieuwe regelgeving juist goed is:

“De markt heeft behoefte aan duidelijke wettelijke kaders, zoals de eisen die DNB stelt. Deze registratie laat beleggers zien dat crypto een volwassen vermogensklasse is, niet voor criminelen, maar voor slimme beleggers.”

Cremona voegt hieraan toe: “We zijn erg trots dat we deze registratie hebben behaald als eerste crypto-bedrijf in Nederland.”
Crypto-bedrijven in Nederland hebben de afgelopen maanden alle zeilen bijgezet om te voldoen aan de registratie-eisen van DNB. De verwachting is dan ook dat er nog veel meer goedkeuringen zullen volgen!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie