Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

De Nederlandsche Bank keurt allereerste crypto-registratie onder nieuwe richtlijnen goed

De Nederlandsche Bank (DNB) heeft het eerste crypto-bedrijf goedgekeurd onder de nieuwe, strengere regelgeving. AMDAX BV ontving als allereerst de goedkeuring en mag nu zijn diensten aanbieden aan Nederlanders. Dit bracht het bedrijf onlangs naar buiten via Finextra.

AMDAX BV is een in Amsterdam gevestigde crypto-dienstverlener en biedt onder andere crypto custody, het opslaan van cryptocurrencies, aan. Het bedrijf en alle andere crypto-dienstverleners in Nederland moeten zich sinds kort registreren bij DNB.

- Advertentie -

De regelgeving tegen het witwassen van geld is namelijk flink aangescherpt de laatste tijd. Het Europese AMLD5 richtlijnen zorgden ervoor dat Nederland strengere regelgeving moest implementeren. Een van de resultaten was dat bedrijven zelf toezicht moeten gaan houden op verdachte transacties en zich dus moeten registreren bij DNB.

Velen waren het er niet mee eens, mede door het feit dat de kosten van het toezicht vrij hoog liggen. Zo sloten een aantal bedrijven de deuren en verhuisde het bekende bitcoin (BTC) derivatenplatform Deribit naar Panama.

In een reactie aan Crypto Insiders laat AMDAX BV medeoprichter Valentino Cremona echter weten dat de nieuwe regelgeving juist goed is:

“De markt heeft behoefte aan duidelijke wettelijke kaders, zoals de eisen die DNB stelt. Deze registratie laat beleggers zien dat crypto een volwassen vermogensklasse is, niet voor criminelen, maar voor slimme beleggers.”

Cremona voegt hieraan toe: “We zijn erg trots dat we deze registratie hebben behaald als eerste crypto-bedrijf in Nederland.”

Crypto-bedrijven in Nederland hebben de afgelopen maanden alle zeilen bijgezet om te voldoen aan de registratie-eisen van DNB. De verwachting is dan ook dat er nog veel meer goedkeuringen zullen volgen!

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.290,90 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.322,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.346,50 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.347,30 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.392,40 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.322,00 Kopen
1
SATOS
Reviewed
€11.290,90 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.346,50 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.347,30 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.392,40 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...