Koop nu goedkoop crypto bij Bitvavo

Oezbekistan verbiedt burgers om cryptocurrencies te kopen

De regering van Oezbekistan heeft naar verluidt haar burgers de toegang tot cryptocurrencies ontzegd.

Volgens de lokale nieuwsuitgever Novosti Uzbekistana heeft de NPMA (National Project Management Agency) burgers verboden om crypto te kopen, zelfs op gevestigde cryptocurrency-exchanges. De beslissing komt voor velen als een verrassing, omdat het land eerder een relatief milde houding had ten opzichte van digitale valuta.

- Advertentie -

In september 2018 heeft de regering van het land een overeenstemming ondertekend om vergunningen te regelen voor crypto exchanges, mining bedrijven en ICO’s (initial coin offerings).

Diezelfde maand beval de Oezbeekse president Shavkat Mirziyoyev de oprichting van een staatsfonds voor de ontwikkeling van blockchain, genaamd “Digital Trust”. In juli vorig jaar tekende hij ook een decreet over de ontwikkeling en integratie van blockchain-technologie in het openbaar bestuur van het land.

Hoewel de nieuwe regelgeving burgers verbiedt om cryptocurrencies te kopen of te verkopen, zijn er enkele uitzonderingen voor huidige houders van cryptocurrencies.

Oezbeekse hodlers kunnen hun huidige investeringen op twee gelicentieerde beurzen verkopen nadat ze de Know Your Customer-procedures hebben doorlopen, ogenschijnlijk om de mogelijkheid van witwassen te voorkomen.

Alle crypto waarvan de oorsprong niet kan worden bewezen, zijn illegaal om in het land over te dragen of überhaupt te bezitten. Een rapport van Finance Magnates merkt op dat de wet niet effectief zou zijn, aangezien Oezbeken een virtueel privénetwerk – of VPN – zouden kunnen gebruiken om het verbod te omzeilen en toegang te krijgen tot buitenlandse exchanges.

Oezbekistan is niet het enige land dat harde maatregelen treft omtrent cryptocurrencies. Sommige functionarissen in India hebben een volledig verbod op alle digitale middelen geopperd. Russische financiële toezichthouders zouden een verbod op het gebruik van cryptocurrencies voor goederen en diensten voorbereiden.

Crypto Insider David heeft weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) analyse online staan! Heb jij je kans op winst gegrepen?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.597,00 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.633,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.660,80 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.665,20 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.695,10 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.597,00 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.633,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.660,80 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.665,20 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.695,10 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers vindt support, geen ruimte voor twijfel!

De bitcoin koers vond na afgelopen vrijdag keurig support en een test van de weerstandszone van $13.800-14.000 werd een feit. Zoals ik in de...