Rico Engelbarts
26/12/2019 07:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/12/2019 07:00

Oezbekistan verbiedt burgers om cryptocurrencies te kopen

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Oezbekistan verbiedt burgers om cryptocurrencies te kopen

De regering van Oezbekistan heeft naar verluidt haar burgers de toegang tot cryptocurrencies ontzegd.

Volgens de lokale nieuwsuitgever Novosti Uzbekistana heeft de NPMA (National Project Management Agency) burgers verboden om crypto te kopen, zelfs op gevestigde cryptocurrency-exchanges. De beslissing komt voor velen als een verrassing, omdat het land eerder een relatief milde houding had ten opzichte van digitale valuta.

In september 2018 heeft de regering van het land een overeenstemming ondertekend om vergunningen te regelen voor crypto exchanges, mining bedrijven en ICO’s (initial coin offerings).

Diezelfde maand beval de Oezbeekse president Shavkat Mirziyoyev de oprichting van een staatsfonds voor de ontwikkeling van blockchain, genaamd “Digital Trust”. In juli vorig jaar tekende hij ook een decreet over de ontwikkeling en integratie van blockchain-technologie in het openbaar bestuur van het land.

Hoewel de nieuwe regelgeving burgers verbiedt om cryptocurrencies te kopen of te verkopen, zijn er enkele uitzonderingen voor huidige houders van cryptocurrencies.

Oezbeekse hodlers kunnen hun huidige investeringen op twee gelicentieerde beurzen verkopen nadat ze de Know Your Customer-procedures hebben doorlopen, ogenschijnlijk om de mogelijkheid van witwassen te voorkomen.

Alle crypto waarvan de oorsprong niet kan worden bewezen, zijn illegaal om in het land over te dragen of überhaupt te bezitten. Een rapport van Finance Magnates merkt op dat de wet niet effectief zou zijn, aangezien Oezbeken een virtueel privénetwerk – of VPN – zouden kunnen gebruiken om het verbod te omzeilen en toegang te krijgen tot buitenlandse exchanges.

Oezbekistan is niet het enige land dat harde maatregelen treft omtrent cryptocurrencies. Sommige functionarissen in India hebben een volledig verbod op alle digitale middelen geopperd. Russische financiële toezichthouders zouden een verbod op het gebruik van cryptocurrencies voor goederen en diensten voorbereiden.

Crypto Insider David heeft weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) analyse online staan! Heb jij je kans op winst gegrepen?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie