Kevin Schijven Kevin Schijven
16/07/2019 06:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/07/2019 06:00

Uitgelekt document: Gaat India dan toch cryptocurrencies verbieden?

icon-overheidregulatie
Overheid en re…

Uit een nieuw uitgelekt wetsvoorstel blijkt dat India eventueel van plan is om cryptocurrencies compleet te verbieden. Het ongeverifieerde document, genaamd “Banning of Cryptocurrency & Regulation of Official Digital Currencies,” doet momenteel de ronde op Twitter.
In het document worden cryptocurrencies als volgt beschreven:

Cryptocurrency, of welke naam het gebruikt, betekent enige informatie, code, nummer of token dat geen deel uitmaakt van een officiële digitale valuta, gecreëerd is door middel van cryptografische middelen of anderszins, dat een digitale representatie van waarde verschaft.

Later in het document is het volgende stuk te vinden:

Niemand mag cryptocurrency minen, genereren, behouden, verkopen, verhandelen, afgeven, overdragen, verwijderen of gebruiken op het grondgebied van India.

Het wetsvoorstel maakt een uitzondering voor onderzoekers die de onderliggende technologie bestuderen alsmede voor blockchain-technologie dat gebruikt wordt voor het opzetten van netwerken. Verder staat in het document dat voor degenen die de regels overtreden en toch in cryptocurrency handelen een boete of zelfs een celstraf wordt opgelegd van maximaal 10 jaar.
Op Twitter schrijven een aantal mensen dat er nog geen reden voor paniek is. Zo is de echtheid van het document nog niet bevestigd, niet alle wetsvoorstellen worden ook daadwerkelijk aangenomen, de mening van het publiek kan nog geraadpleegd worden, het is een ruw ontwerp dat nog sterk aangepast kan worden, en het zal nog lang duren voordat de wet überhaupt aangenomen kan worden.


Wat verder aan het document opvalt, is dat een zogenaamde digitale rupee wordt besproken; een digitale valuta die uitgegeven zou worden door de Reserve Bank of India (RBI) en goedgekeurd zou zijn door de centrale overheid. Wellicht wil de Indiase overheid met dit wetsvoorstel een monopolie op digitale valuta in het land creëren.
Vorige maand lekte al een klein deel van het document uit. Echter zei de Centrale bank van India kort daarna niet op de hoogte te zijn van het wetsvoorstel.
Ook werden vorige maand in India 78 leden van een bende opgepakt voor het scammen van 100.000 Amerikanen. Zij hadden voor bijna $1,7 miljoen aan onder andere bitcoin (BTC) buitgemaakt.
Ben je benieuwd naar wat de koers van bitcoin gaat doen? Onze analist, Crypto Insider David, heeft zijn visie weer voor jullie op papier gezet. Zijn laatste analyse kan je hier vinden.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie