Uitgelekt document: Gaat India dan toch cryptocurrencies verbieden?

Uit een nieuw uitgelekt wetsvoorstel blijkt dat India eventueel van plan is om cryptocurrencies compleet te verbieden. Het ongeverifieerde document, genaamd “Banning of Cryptocurrency & Regulation of Official Digital Currencies,” doet momenteel de ronde op Twitter.

In het document worden cryptocurrencies als volgt beschreven:

Cryptocurrency, of welke naam het gebruikt, betekent enige informatie, code, nummer of token dat geen deel uitmaakt van een officiële digitale valuta, gecreëerd is door middel van cryptografische middelen of anderszins, dat een digitale representatie van waarde verschaft.

Later in het document is het volgende stuk te vinden:

Niemand mag cryptocurrency minen, genereren, behouden, verkopen, verhandelen, afgeven, overdragen, verwijderen of gebruiken op het grondgebied van India.

Het wetsvoorstel maakt een uitzondering voor onderzoekers die de onderliggende technologie bestuderen alsmede voor blockchain-technologie dat gebruikt wordt voor het opzetten van netwerken. Verder staat in het document dat voor degenen die de regels overtreden en toch in cryptocurrency handelen een boete of zelfs een celstraf wordt opgelegd van maximaal 10 jaar.

Op Twitter schrijven een aantal mensen dat er nog geen reden voor paniek is. Zo is de echtheid van het document nog niet bevestigd, niet alle wetsvoorstellen worden ook daadwerkelijk aangenomen, de mening van het publiek kan nog geraadpleegd worden, het is een ruw ontwerp dat nog sterk aangepast kan worden, en het zal nog lang duren voordat de wet überhaupt aangenomen kan worden.

Wat verder aan het document opvalt, is dat een zogenaamde digitale rupee wordt besproken; een digitale valuta die uitgegeven zou worden door de Reserve Bank of India (RBI) en goedgekeurd zou zijn door de centrale overheid. Wellicht wil de Indiase overheid met dit wetsvoorstel een monopolie op digitale valuta in het land creëren.

Vorige maand lekte al een klein deel van het document uit. Echter zei de Centrale bank van India kort daarna niet op de hoogte te zijn van het wetsvoorstel.

Ook werden vorige maand in India 78 leden van een bende opgepakt voor het scammen van 100.000 Amerikanen. Zij hadden voor bijna $1,7 miljoen aan onder andere bitcoin (BTC) buitgemaakt.

Ben je benieuwd naar wat de koers van bitcoin gaat doen? Onze analist, Crypto Insider David, heeft zijn visie weer voor jullie op papier gezet. Zijn laatste analyse kan je hier vinden.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
Bitvavo
€26.181,30 Kopen
1
Litebit
€26.426,10 Kopen
2
Bitcoinmeester
€26.449,30 Kopen
3
SATOS
€26.644,70 Kopen
Meer nieuws

Bitcoin (BTC) exchange Coinbase beheert nu meer dan $90 miljard aan activa, telt tientallen miljoenen gebruikers

De Amerikaanse cryptocurrency-exchange Coinbase zag enorme groei in 2020, grotendeels door de stijgende koersen van cryptocurrencies aan het eind van het jaar. Op de website...

Cardano (ADA) schatkist tikt de $100 miljoen aan, maar wat kan het project ermee?

De Cardano (ADA) Treasury heeft onlangs een nieuwe high bereikt van bijna $100 miljoen. Door de stijgende ADA prijs nam de waarde van het fonds flink...

Bitcoin als betaalmogelijkheid bij online casino’s. Hoe werkt dat?

De bitcoin (BTC) wordt steeds populairder. Naast beleggen kan je de bekendste cryptomunt ook voor andere doeleinden gebruiken. Een van die mogelijkheden is de...

Bitcoin core ontwikkelaar treedt terug na controverse, Craig Wright stuurt dreigbrief naar Jack Dorsey

Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat Craig Wright, de man die beweert dat hij de oorspronkelijke bedenker van bitcoin (BTC) is, weer...

Bitcoin (BTC) dominantie neemt verder af terwijl chainlink (LINK) een nieuw prijsrecord neerzet

Na de dip van de bitcoin (BTC) koers gisteren is de prijs weer aardig gestegen. Het is echter niet bitcoin maar de altcoins die...

Timo’s take: Wordt Cardano (ADA) het nieuwe Ethereum (ETH)?

De cryptomarkt bestaat uit heel veel cryptocurrencies waarvan veel een specifiek doel hebben. Kijken we naar bitcoin (BTC) dan is dit het doen van...