Centrale bank India weet niets van wetsvoorstel om cryptocurrencies te verbieden

Centrale bank India niet op de hoogte van wetsvoorstel om cryptocurrencies te verbieden

402

Gisteren kon op Crypto Insiders gelezen worden dat India cryptocurrency volledig wil gaan verbieden. Er zou een gevangenisstraf van 10 jaar op het bezitten, verkopen, kopen en versturen van cryptocurrency komen te staan, aldus BloombergQuint. Een advocaat deed navraag bij de centrale bank van India en daaruit blijkt dat het nog maar sterk de vraag is of er ook daadwerkelijk zo’n verbod komt.

Varun Sethi, een Indiase advocaat, deed een Right to Information (RTI)-verzoek bij de Reserve Bank of India (RBI), de centrale bank van het land. De RBI laat in een reactie op het verzoek weten dat het niets weet van een dergelijk wetsvoorstel.

Al langere tijd zou een commissie bezig zijn met de ontwikkeling van het wetsvoorstel, de “Banning of Cryptocurrencies and Regulation of Official Digital Currencies Bill 2019”. Dit zou naar verluidt in opdracht zijn van de Indiase staatssecretaris van financiën Shubash Chandra Garg.

De geluiden over een dergelijk wetsvoorstel werden voor het eerst door The Economic Times naar buiten gebracht. In het rapport van het Indiase mediaplatform werd duidelijk dat het parlement met het wetsvoorstel cryptocurrency volledig wil verbieden door het onder de anti-witwaswetgeving te laten vallen. Daarnaast zou er 10 jaar celstraf komen te staan op alle aan cryptocurrency-verwante activiteiten.

Ondanks het verbod dat al voor Indiase bedrijven geldt, waardoor onder andere cryptocurrency exchanges niet meer mogen opereren in het land, lijkt minister-president Narendra Modi niet volledig anti-crypto te zijn. Zijn kabinet zou al meerdere stappen hebben genomen om India’s economie te digitaliseren. Daarnaast heeft de minister van financiën al een aantal keren gesproken over de potentie van blockchain-technologie.

Later wordt mogelijk meer duidelijk over hoe de Indiase overheid tegen cryptocurrency aankijkt. Zo zijn er een aantal nieuwe RTI’s ingediend bij het Indiase ministerie van financiën met onder andere vraag of het ministerie kan verduidelijken wat het precies bedoelt met “Official Digital Currencies”.

Heb je maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Satos

9/10

€7.506,99 Kopen
Litebit

8.9/10

€7.489,58 Kopen
Coinmerce

8.9/10

€7.447,23 Kopen
Bitcoinmeester

8.7/10

€7.459,78 Kopen
Bitvavo

8.7/10

€7.413,00 Kopen
Anycoin Direct

8.4/10

€7.492,76 Kopen
Bitkassa

7.4/10

€7.603,49 Kopen
Bitonic

7.4/10

€7.446,24 Kopen
Laatste nieuws