Roy van Krieken Roy van Krieken
25/08/2021 18:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/08/2021 18:04

Omstreden Amerikaanse bitcoin wet staat op het punt aangenomen te worden in het Huis van Afgevaardigden

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Omstreden Amerikaanse bitcoin wet staat op het punt aangenomen te worden in het Huis van Afgevaardigden

Een paar weken geleden werd in de Verenigde Staten de zogeheten infrastructure bill door de Senaat aangenomen. Deze wet is bedoeld om de infrastructuur in het land behoorlijk op de schop te nemen. In totaal wordt er $1 biljoen beschikbaar gesteld hiervoor.

Een deel van de bekostiging van dit project zou moeten komen uit belastingen op crypto. De wet kreeg een enorme hoeveelheid kritiek vanuit de crypto gemeenschap. De oprichter van Cardano (ADA), Charles Hoskinson, wilde zelfs een demonstratie in de hoofdstad organiseren.

Ethereum adviseur eist megabedrag van $9,6 miljard in zaak tegen VS
  • icon-overheidregulatie
    Overheid en regulatie

Crypto lobby lijkt niet effectief

Voordat de wet daadwerkelijk geïmplementeerd gaat worden moet het goedgekeurd worden door het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. Tot de grote ergernis van de crypto lobby die zich de afgelopen tijd hard heeft gemaakt tegen de wet lijkt het erop dat de wet zonder veel problemen en aanpassingen aangenomen gaat worden hier.

Zo werd er onlangs door het Huis gestemd tegen verdere aanpassingen van de wet. Er bestond nog de hoop dat in het Huis van Afgevaardigden besloten zou worden om de vergaande maatregelen tegen crypto uit de infrastructure bill geschrapt zouden worden. Inmiddels is met 220 stemmen tegen en 212 voor uitsluitsel gegeven voor enige verdere verandering van de wet.

Het Amerikaanse Ministerie van Financiën heeft zich onlangs wel nog uitgesproken over enkele onduidelijkheden in de wet. Zo zou de term ‘broker’ niet goed worden uitgelegd. Inmiddels heeft het ministerie hier duidelijkheid over gecreëerd, maar waarom de wet dan niet aangepast wordt om deze onduidelijkheden te schrappen is onduidelijk.

Als het Huis van Afgevaardigden de wet aanneemt, wat op dit moment de verwachting is, zal de laatste stap de handtekening van Joe Biden zijn. Hierna zal de wet officieel van kracht gaan.

Hoewel deze wet een tegenslag is voor de crypto gemeenschap in de Verenigde Staten en elders in de wereld is het niet direct reden voor paniek, zo stelt de CEO van Galaxy Digital, Mike Novogratz. Volgens hem zal de markt standhouden en zal een sell-off beperkt blijven.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie