Wessel Kersting Wessel Kersting
21/07/2022 11:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/07/2022 11:05

Ook bitcoin exchange Crypto.com krijgt vergunning in Italië

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Ook bitcoin exchange Crypto.com krijgt vergunning in Italië

Foto: salarko / Shutterstock.com

De Italiaanse toezichthouder, Organismo Agenti e Mediatori, hebben Crypto.com het groene licht gegeven om haar service te mogen aanbieden in het land. Dit is in lijn met de missie van het bedrijf om te “bouwen aan duurzame groei in de regio.”

Dat het land nu haar service ook in Italië mag aanbieden volgt na een serie aan mijlpalen voor het bedrijf. Hiervoor kregen ze namelijk ook al goedkeuring om in Griekenland haar diensten aan te bieden. In juni heeft de exchange een licentie gekregen in Singapore en opende ze in maart een kantoor in Dubai. Dit valt dus goed in de strategie van het bedrijf.

Venezuela omarmt USDT om sancties te omzeilen, maar Tether weigert
  • icon-overheidregulatie
    Overheid en regulatie

Crypto.com geregistreerd en geautoriseerd

Op dinsdag heeft de Organismo Agenti e Mediatori, beter bekend als OAM, Crypto.com officieel geregistreerd en geautoriseerd. Het OAM is de antiwitwasregelgever van Italië. Dat Crypto.com is goedgekeurd betekent eigenlijk dat zij nu producten en hun service mogen aanbieden aan Italiaanse klanten.

Deze aankondiging komt een dag nadat Coinbase heeft aangekondigd ook te zijn goedgekeurd in Italië. Coinbase heeft ook aangegeven dat hun intenties liggen bij de groei in Europa. Mogelijk zien we voor de exchange later meerdere Europese goedkeuringen.

Kris Marszalek, medeoprichter en CEO van Crypto.com zei:

“We zijn erg blij om deze registratie in Italië te ontvangen en zien het als een grote stap voorwaarts voor Crypto.com.”

“We zijn toegewijd aan het opbouwen van duurzame groei in de regio en zullen blijven samenwerken met regelgevers om een ​​breed scala aan producten en diensten te leveren aan onze gewaardeerde klanten”, voegde Marszalek eraan toe.

Advertentie

Blockchain technologie ontwikkelingen wordt gestimuleerd

Hoewel de overheid maar al te graag blockchain technologie ontwikkelingen stimuleert, is de houding van de regelgevers tegenover cryptocurrencies iets minder makkelijk. Zo moeten crypto-dienstverleners een vergunning hebben.

De Italiaanse Ministerie van Economische Ontwikkeling heeft wel eerder deze maand nog $46 miljoen beschikbaar gesteld om blockchain projecten te stimuleren.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie