Roy van Krieken Roy van Krieken
20/09/2023 16:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/09/2023 16:00

Overheid zet oorlog tegen crypto voort: snel meer rechtszaken

Nieuws
Bitcoin beursfonds in handbereik? Nieuwe wending in goedkeuringsproces

Foto: Kristi Blokhin / Shutterstock.com

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) laat er geen twijfel over bestaan: hun strijd tegen mogelijke overtredingen in de cryptosector blijft voortduren. Naast aandacht voor gevestigde exchanges zoals Coinbase en Binance, stelt de commissie dat ook andere platforms en decentralized finance (DeFi) projecten niet veilig zijn voor hun juridische toezicht.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

SEC focust op meer crypto exchanges

De SEC heeft zich recentelijk gericht op grote namen zoals Coinbase en Binance, maar volgens David Hirsch, hoofd van de crypto-eenheid van de SEC, zijn ze zeker niet de enigen die mogelijk de wet overtreden. Tijdens een bijeenkomst in Chicago gaf hij aan dat er meerdere bedrijven onder de radar van de SEC opereren die zich op vergelijkbare wijze gedragen als deze prominente platforms, dat meldt CoinDesk

Zijn afdeling, die de laatste tijd in een ongebruikelijk tempo heeft geprocedeerd, is momenteel betrokken bij meerdere complexe crypto-rechtszaken. Ondanks deze overbelasting benadrukte hij dat de SEC haar interesse in de crypto-sector zal blijven vergroten, vooral buiten de bekende exchanges om.

“We gaan zeker actief blijven ten aanzien van tussenpersonen. Dit kunnen makelaars, dealers, exchanges of clearinginstellingen zijn die actief zijn in deze ruimte en die hun verplichtingen niet nakomen, hetzij door niet te registreren of door niet adequate of volledige openbaarmakingen te doen.” benadrukte Hirsch.

Advertisement

DeFi krijgt ook de aandacht

Niet alleen traditionele platforms staan in de schijnwerpers van de SEC. David Hirsch heeft tevens aangegeven dat DeFi-projecten de aandacht van de toezichthouders niet zullen ontlopen. Het simpelweg toevoegen van het label ‘DeFi’ zal de SEC niet ontmoedigen in haar missie stelt de SEC-topman.

Terwijl de crypto-industrie blijft groeien en evolueren, is één ding duidelijk: de SEC is vastberaden om de regels en voorschriften streng te handhaven. Exchanges, DeFi-projecten en andere betrokkenen zullen alert moeten blijven en ervoor zorgen dat ze binnen de grenzen van de wet opereren. De boodschap van de SEC is duidelijk: “We houden je in de gaten.”

 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Advertisement

Trending Nieuws nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement