Simon Bosch Simon Bosch
17/07/2022 17:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/07/2022 17:15

Partner John McAfee krijgt levenslang verbod op crypto

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Partner John McAfee krijgt levenslang verbod op crypto

Foto: Novikov Aleksey/Shutterstock

In 2020 moest antivirusmagnaat en miljardair John McAfee in Spanje de gevangenis in omdat hij beschuldigd werd van het opzetten van frauduleuze Initial Coin Offerings (ICO’s). Niet veel later werd hij dood aangetroffen in zijn cel.

Er is nog veel onduidelijk omtrent de zaak en dat zal vermoedelijk ook zo blijven. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft in plaats daarvan zijn zinnen gezet op McAfee’s collega. Hij mag nu voor de rest van zijn leven niet meer op professionele wijze bezig zijn met cryptocurrencies.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Nooit meer zaken doen in crypto

McAfee zou zijn geholpen door Jimmy Watson Jr. met het op sociale media promoten van bepaalde ICO’s waar McAfee in investeerde. Daarnaast zou Watson de ondernemer hebben geholpen met het verkopen van de tokens tegen een flinke winst. Dit zouden in de praktijk pump & dumps zijn geweest, en McAfee en Watson waren daar volgens de rechter compleet van bewust. Op Twitter waren ze de ICO’s aan het promoten om de prijs zo ver mogelijk te laten stijgen, zonder te melden dat zij daarvoor betaald werden.

In het vonnis verklaart de rechter dat Watson nooit meer op professionele wijze direct of indirect mag investeren in cryptovaluta en blockchain. Hij mag dus nooit meer een bedrijf hebben in de sector en ook niet meer tegen betaling samenwerken met dergelijke bedrijven. Wel mag hij persoonlijk investeren in crypto. Watson moet ook een boete van in totaal $375,000 Amerikaanse dollar betalen.

Uit een tweede document blijkt dat de rechtbank zich bewust is van de dood van McAfee. Een bezwaar dat McAfee had ingediend tegen een aanklacht is daardoor ongeldig geworden. Het document beschrijft dat het uitsluitend gold voor McAfee en niet voor Watson.

Advertentie

McAfee dood wordt betwist

McAfee zou maar liefst 23 miljoen dollar hebben verdiend aan de pump-and-dumps. Of hij ook inderdaad zelfmoord heeft gepleegd, is iets wat veel mensen betwisten, waaronder mensen uit zijn familie. Hij heeft zelf ooit gezegd dat als hij ooit ‘zelfmoord’ zou plegen, het geen zelfmoord maar een actie van de Amerikaanse overheid zou zijn. Hij zette er zelfs een tattoo voor.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie