Roy van Krieken Roy van Krieken
17/12/2021 17:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/12/2021 17:15

Russische centrale bank overweegt totaal verbod op cryptocurrencies

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Russische centrale bank overweegt totaal verbod op cryptocurrencies

Berichten uit Rusland omtrent de mogelijke regulatie van cryptocurrencies zijn recent behoorlijk verslechterd. De Russische centrale bank, de Bank of Russia, lijkt er nu op uit te zijn om de crypto industrie volledig uit het land te weren. Volgens de instantie kan de crypto industrie zelfs gevaarlijk zijn voor het financiële stabiliteit van het land.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Totaal verbod?

Volgens een rapport van Reuters dat gisteren werd vrijgegeven wil de centrale bank van Rusland een totaal omvattend verbod op alle cryptocurrencies van de grond krijgen. Volgens de centrale bank worden cryptocurrencies gebruikt voor het witwassen van geld en om terrorisme te financieren.

Het betalen met cryptocurrencies was al verboden is Rusland, maar staatsburgers hadden nog wel de mogelijkheid om cryptocurrencies te bezitten en om te handelen in cryptocurrencies. Als het aan de centrale bank ligt komt hier spoedig ook een eind aan.

Reuters stelt namelijk dat de centrale bank op dit moment overlegt met ‘marktspelers en experts’ over de mogelijkheid van een totaal verbod op cryptocurrencies. Het hoopt op deze manier met een advies te komen voor de Russische overheid.

“Een andere bron die dichtbij de Bank of Russia staat heeft gezegd dat de huidige positie van de centrale bank een ‘totale verwerping’ van alle cryptocurrencies is,”

De uitsluiting van de Russische markt zou een flinke aderlating zijn voor de globale crypto gemeenschap. Het jaarlijkse crypto handelsvolume in Rusland bedraagt zo’n $5 miljard. 

China als voorbeeld

Het lijkt er sterk op dat de Bank of Russia een voorbeeld neemt aan de draconische maatregelen die een tijdje terug door de Chinese overheid ingevoerd werden als het op het beperken van de crypto industrie aankomt.

Niet lang geleden werd het minen van cryptocurrencies plotseling verboden en kort hierna volgde een totaal verbod op het bezitten van en handelen met cryptocurrencies. 

Net als China experimenteert Rusland op het moment ook met de uitrol van een zogeheten central bank digital currency (CBDC). Dit is een sport cryptocurrency waarvan de waarde wordt gekoppeld aan een achterliggende fiat valuta en die wordt uitgegeven door de centrale bank van een land. 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
4 populaire crypto die op het randje van een uitbraak staan
4 populaire crypto die op het randje van een uitbraak staan
Politici willen duidelijkheid over ethereum, belangrijk voor toekomst
Ethereum ETF’s kunnen prijs van ETH naar $10.000 drijven
Bitcoin koers duikt onder $70.000, ethereum houdt zich knap staande
Bitcoin koers duikt onder $70.000, ethereum houdt zich knap staande
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Bitcoin bereikt nieuwe all-time high in deze landen
Crypto Ontbijt: Ethereum-ETF update, PEPE breekt records, Trump omarmt crypto
Crypto Ontbijt: Ethereum-ETF update, PEPE breekt record, Trump omarmt crypto
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
Goedkeuring ethereum ETF's kan tot grote koersexplosie leiden
Goedkeuring ethereum ETF’s kan tot grote koersexplosie leiden
SEC voorzitter onder vuur voor mogelijke ethereum misleiding
SEC voorzitter onder vuur voor mogelijke ethereum misleiding
Advertentie