Roy van Krieken Roy van Krieken
15/02/2022 18:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/02/2022 18:33

Russische overheid en centrale bank niet eensgezind over crypto regulatie

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Russische overheid en centrale bank niet eensgezind over crypto regulatie

Foto: Popova Valeriya / Shutterstock.com

De Russische autoriteiten lijken het vooralsnog niet met elkaar eens te zijn over de manier waarop de crypto industrie in het land aangepakt zou moeten worden. Al enkele maanden is de onzekerheid over de mogelijke koers die het land zal zetten groot. De overheid lijkt de crypto industrie te willen legaliseren en reguleren, maar de centrale bank van het land ziet hier geen heil in en ziet het liefst een verbod.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Russische crypto regulatie

De strijd tussen de verschillende overtuigingen wat betreft de regulatie is voorlopig nog niet gewonnen, zo blijkt ook uit een rapport van Bloomberg. De Russische overheid is duidelijk in hun standpunt. Volgens hen biedt het legaliseren van de crypto industrie grote mogelijkheden voor het land.

Volgens de Minister van Financiën van Rusland, Anton Siluanov, zou een gelegaliseerde crypto sector buitenlandse investeringen in het land een enorme impuls kunnen geven. Daarnaast kan het verschaffen van duidelijkheid bijdragen aan de economie terwijl de overheid te allen tijde een oogje in het zeil kan blijven houden.

“We moeten duidelijke en transparante regels opstellen voor de deelname van burgers en bedrijven aan de financiële instrumenten van de cryptomarkt. Duidelijke regelgeving sluit de mogelijkheid uit dat er een parallel financieel systeem ontstaat.”

Oppositie centrale bank

De centrale bank van Rusland heeft een heel ander standpunt. Volgens hen kleven er weinig voordelen aan een legalisatie van de crypto sector. Zij stellen dat de crypto industrie in grote mate gebruikt zal worden voor illegale doeleinden zoals het witwassen van geld en het financieren van terrorisme.

De bank pleit daarom ook hard voor een totaal verbod op de crypto industrie in Rusland. Zowel het bezit van cryptocurrencies als het handelen en investeren zou volgens de centrale bank zo snel mogelijk verboden moeten worden.

Uiteindelijk zal het de de Russische overheid zijn die nieuwe wetgeving omtrent de crypto sector op moet stellen. Het kan echter nog een behoorlijke tijd gaan duren voordat er een knoop wordt doorgehakt. Het feit dat prominente Russische staatslieden zoals Vladimir Poetin en Dmitry Medvedev overtuigd lijken van de voordelen van crypto is natuurlijk wel een positief signaal.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie