Home Nieuws Overheid en regulatie Shanghai gaat blockchain inzetten voor internationale handel

Shanghai gaat blockchain inzetten voor internationale handel

De Chinese stad Shanghai is de samenwerking aangegaan met zes banken in de stad. De “blockchain alliantie” wil blockchain-technologie in gaan zetten voor de wereldwijde handel in de stad. Dit maakt The Global Times op 7 november bekend.

Blockchain werd eerder al toegepast in meerdere vrijhandelsgebieden in China, stelt Chen Huifang, professor aan de College of Information Science and Electronic Engineering. Hij legt uit:

Blockchain-technologie verhoogt de betrouwbaarheid van informatie, waardoor de efficiëntie van inklaring wordt verbeterd, kosten worden verlaagd en handelsbevordering wordt bevorderd.

- Advertentie -

Qi Hong, vicedirecteur van de China Construction Bank, stelt dat de technologie nog in zijn kinderschoenen staat en dus nog niet grootschalig ingezet kan worden:

We gebruiken blockchain nu sporadische voor financiële producten in plaats van de hele financieringsketen, en het publiek heeft geen goed begrip van de technologie als het gaat om financiering. Maar ik denk dat de oproep van de overheid voor de bouw van blockchain zal helpen de toepassing van de technologie op een meer omvattende manier te pushen.

De partijen zullen in samenwerking de inzet van blockchain gaan onderzoeken voor Shanghai’s “E-port”. Zodoende zal de technologie ingezet gaan worden voor de internationale handel die in Shanghai plaatsvindt.

De positieve ontwikkelingen rondom blockchain in China zijn niet geheel onverwachts. De president van het land, Xi Jinping, noemde de technologie een van de belangrijkste technologische innovaties.

Onlangs bracht de Chinese overheid nog 25 instructievideo’s uit. Daarin ligt het de bevolking verschillende concepten uit zoals blockchain, bitcoin (BTC) en ethereum (ETH). Daarnaast besloot de Chinese overheid cryptocurrency mining niet te zullen verbieden.

Crypto Insider David heeft weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse voor je klaar staan! Benieuwd naar zijn opinie en verwachtingen? Lees hem dan snel!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitrush
Reviewed
€-1,00 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.197,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.258,12 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.259,35 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€8.270,52 Kopen
5
SATOS
Reviewed
€8.635,65 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: K.O. in aantocht voor financiële markt

Wat een tijd om in te leven. Er gebeurt op economisch vlak zo ontzettend veel dat het bijna niet bij te benen is. Waar...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.