Timo Bult Timo Bult
08/11/2019 07:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/11/2019 07:00

Shanghai gaat blockchain inzetten voor internationale handel

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Shanghai gaat blockchain inzetten voor internationale handel

De Chinese stad Shanghai is de samenwerking aangegaan met zes banken in de stad. De “blockchain alliantie” wil blockchain-technologie in gaan zetten voor de wereldwijde handel in de stad. Dit maakt The Global Times op 7 november bekend.
Blockchain werd eerder al toegepast in meerdere vrijhandelsgebieden in China, stelt Chen Huifang, professor aan de College of Information Science and Electronic Engineering. Hij legt uit:

Blockchain-technologie verhoogt de betrouwbaarheid van informatie, waardoor de efficiëntie van inklaring wordt verbeterd, kosten worden verlaagd en handelsbevordering wordt bevorderd.

Qi Hong, vicedirecteur van de China Construction Bank, stelt dat de technologie nog in zijn kinderschoenen staat en dus nog niet grootschalig ingezet kan worden:

We gebruiken blockchain nu sporadische voor financiële producten in plaats van de hele financieringsketen, en het publiek heeft geen goed begrip van de technologie als het gaat om financiering. Maar ik denk dat de oproep van de overheid voor de bouw van blockchain zal helpen de toepassing van de technologie op een meer omvattende manier te pushen.

De partijen zullen in samenwerking de inzet van blockchain gaan onderzoeken voor Shanghai’s “E-port”. Zodoende zal de technologie ingezet gaan worden voor de internationale handel die in Shanghai plaatsvindt.
De positieve ontwikkelingen rondom blockchain in China zijn niet geheel onverwachts. De president van het land, Xi Jinping, noemde de technologie een van de belangrijkste technologische innovaties.
Onlangs bracht de Chinese overheid nog 25 instructievideo’s uit. Daarin ligt het de bevolking verschillende concepten uit zoals blockchain, bitcoin (BTC) en ethereum (ETH). Daarnaast besloot de Chinese overheid cryptocurrency mining niet te zullen verbieden.
Crypto Insider David heeft weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse voor je klaar staan! Benieuwd naar zijn opinie en verwachtingen? Lees hem dan snel!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie