Koop nu goedkoop crypto bij Bitvavo

China gaat toch niet crypto-mining verbieden, goed teken voor bitcoin (BTC)?

De Chinese overheid gaat toch geen verbod op cryptocurrency-mining invoeren. Dat blijkt uit een nieuw document gepubliceerd door de National Development and Reform Commission (NDRC).

Op Crypto Insiders was in april te lezen dat China wellicht van plan was om crypto-mining in het land te verbieden. Het land hanteert al een verbod op bitcoin (BTC), cryptocurrency-exchanges en initial coin offerings (ICO’s).

- Advertentie -

De NDRC had in een eerdere versie van het rapport een lijst opgezet met 450 activiteiten die de commissie bestempelde als onveilig, slecht voor het milieu en/of een verspilling van middelen. De commissie had destijds crypto-mining aan deze lijst toegevoegd.

In de uiteindelijke versie van het document is mining dus weer verwijderd van de lijst. Dat is volgens sommigen een goed teken aangezien meer dan 70% van bitcoin-mining uitgevoerd wordt in China. Samson Mow, CSO van Blockstream, zegt op Twitter dat het bullish is voor bitcoin:

China’s National Development and Reform Commission heeft cryptocurrrency-mining verwijderd van de lijst van industrieën die ze willen elimineren. Bullish voor bitcoin.

Het nieuws volgt na de toespraak van Xi Jinping die zich positief over blockchain-technologie uitliet. Kort daarna steeg de prijs van bitcoin (BTC) enorm in een monster rally.

De People’s Daily, China’s grootste staatskrant, zei vervolgens dat China blockchain moet omarmen maar waarschuwde tegen cryptocurrencies. Toch bracht de Chinese overheid onlangs 25 instructievideo’s uit waaronder over bitcoin en ethereum (ETH).

Crypto Insider David heeft weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse voor je klaar staan! Benieuwd naar zijn opinie en verwachtingen? Lees hem dan snel!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.623,00 Kopen
1
SATOS
Reviewed
€11.589,30 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.657,70 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.663,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.708,50 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.623,00 Kopen
1
SATOS
Reviewed
€11.589,30 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.657,70 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.663,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.708,50 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...