Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

China spoort gebruik blockchain-technologie aan, maar waarschuwt tegen cryptocurrencies als bitcoin (BTC)

China is momenteel een hot topic in de wereld van cryptocurrency. Nadat president Xi Jinping zich vorige week positief over blockchain uitliet, schoot de bitcoin (BTC) koers omhoog in een monster rally.

Toch betekent dat niet dat China nu bitcoin of altcoins omarmt. Xi Jinping had het namelijk alleen over de blockchain-technologie en niet bitcoin. Cryptocurrency-exchanges, initial coin offerings (ICO’s) en transacties met cryptocurrencies zijn vooralsnog verboden in het land.

- Advertentie -

De People’s Daily, China’s grootste staatskrant, zegt dat China blockchain-technologie moet omarmen, maar waarschuwt tegen het “speculeren” over cryptocurrency:

De toekomst van blockchain is hier, maar we moeten rationeel blijven. De opkomst van blockchain-technologie ging gepaard met die van cryptocurrencies, maar innovatie in blockchain-technologie betekent niet dat we moeten speculeren over virtuele valuta’s.

Aldus de People’s Daily, meldt persbureau Reuters op 29 oktober. Weiss Crypto Ratings, meldt 28 oktober op Twitter, dat China zelfs nooit gebruik zal maken van bitcoin:

China zal NOOIT bitcoin gebruiken. Punt. Bitcoin is een open, gedecentraliseerd, zonder toestemming, censuurbestendig, digitaal activum – een antithese van alles waar de Communist Party of China (CCP) voor staat.

Echter moet men wel rekening houden dat veruit de grootste hoeveelheid bitcoin-miners zich in China bevindt. Weiss Ratings is een bekende website die allerlei assets als aandelen, effecten, fondsen en dus ook cryptocurrencies beoordeelt en rangschikt.

Onlangs kwam de nieuwste editie van de Chinese crypto-ranglijst van het CCID uit. EOS (EOS) behoudt de toppostie op de lijst, TRON (TRX) haalde weer Ethereum (ETH) in, Lisk (LSK) en Qtum (QTUM) zagen de sterkste stijgingen. Weiss Ratings liet EOS op zijn lijst zakken nadat problemen over centralisatie naar buitenkwamen.

Afgelopen weekend bleek dat het waarschijnlijk “Westerse traders” in plaats van Chinese zijn geweest die de prijs van bitcoin omhoog hebben doen schieten na de toespraak van Xi Jinping.

De People’s Bank of China (PBoC), de Chinese centrale bank, heeft onlangs commerciële banken in China opgeroepen om blockchain-technologie te gaan gebruiken.

Crypto Insider David zegt dat de stier weer terug is in zijn nieuwste uitgebreide wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse! Benieuwd naar zijn opinie en verwachtingen? Lees zijn analyse dan hier.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.885,00 Kopen
1
Litebit
Reviewed
€9.961,99 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.974,69 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€10.009,90 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€10.009,90 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.885,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.961,99 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.974,69 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: BTC en temperatuur stijgen flink door!

Niet alleen blijven de temperaturen stijgen, ook crypto stijgt flink en laat mensen weer dromen over eigen tropische eilanden. Persoonlijk blijf ik nuchter genoeg,...