Timo Bult Timo Bult
29/10/2019 07:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/10/2019 07:00

Chinese centrale bank roept op tot adoptie blockchain-technologie, interesse bitcoin (BTC) in China piekt

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Chinese centrale bank roept op tot adoptie blockchain-technologie, interesse bitcoin (BTC) in China piekt

De ontwikkelingen rondom blockchain-technologie in China lijken na de recente uitspraken van president Xi Jinping in een stroomversnelling terecht te zijn gekomen. De interesse onder de Chinezen in blockchain piekte en een bestuurslid van de centrale bank roept commerciële banken op om blockchain te gaan gebruiken.
Het blockchain-balletje kwam aan het rollen toen president Jinping vorige week een aantal zeer interessante uitspraken deed. Tijdens een toespraak stelde hij:

Wij moeten blockchain als een belangrijke doorbraak voor onafhankelijke technologische innovatie zien, de hoofdrichtingen toelichten, meer investeren, ons op verschillende belangrijke technologiën focussen, en de ontwikkeling van blockchain en industriële innovaties versnellen.

Vlak hierna steeg de bitcoin (BTC) koers zeer hard en bereikte het zelfs de $10.500. Een enorme stijging dus. Of Jinping’s toespraak de directe reden was voor de stijgende koers is echter onduidelijk.
Wel was duidelijk dat de interesse in de technologie en tevens bitcoin enorm steeg in China, kort na de toespraak. Dit blijkt uit het aantal zoekopdrachten via WeChat, zo blijkt uit gegevens gedeeld door Cole Kennelly:


Sindsdien volgen de ontwikkelingen in China omtrent blockchain zich in rap tempo op. Zo riep het hoofd van de technologie-afdeling van de People’s Bank of China (PBoC) op maandag commerciële banken op om blockchain te gaan gebruiken. Dit blijkt uit berichtgeving van Reuters.
De centrale bank is zelf op dit moment bezig met de ontwikkeling van een eigen digitale yuan. De lancering van deze digitale valuta zal binnenkort plaatsvinden. Onlangs werd nog duidelijk dat de PBoC op zoek is naar zes blockchain-experts die de bank moeten helpen bij de ontwikkeling van de digitale yuan.
Crypto Insider David zegt dat de stier weer terug is in zijn nieuwste uitgebreide wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse! Benieuwd naar zijn opinie en verwachtingen? Lees zijn analyse dan hier.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Goedkeuring ethereum ETF's kan tot grote koersexplosie leiden
Goedkeuring ethereum ETF’s kan tot grote koersexplosie leiden
SEC voorzitter onder vuur voor mogelijke ethereum misleiding
SEC voorzitter onder vuur voor mogelijke ethereum misleiding
Crypto Ontbijt: Hedera crasht -30% na nieuws, Bitcoin ETF's vallen tegen
Crypto Ontbijt: Hedera crasht -30% na nieuws, Bitcoin ETF’s vallen tegen
Advertentie