Timo Bult Timo Bult
17/01/2023 17:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/01/2023 17:30

Stemming over belangrijke crypto-wet in EU opnieuw uitgesteld

De Europese Unie (EU) heeft opnieuw de stemming over een nieuwe crypto-wet uitgesteld vanwege “technische redenen,” stelt een bron in een reactie aan Coindesk. De Markets in Crypto Assets Regulation (MiCA) wet zal een raamwerk voor de crypto-industrie bieden en wordt gezien als de nieuwe standaard voor crypto-wetgeving wereldwijd.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Crypto in de EU

De EU werkt al lange tijd aan wetgeving die voor de gehele unie zal gelden. MiCA zal meer duidelijkheid aan crypto bedrijven bieden en consumenten beschermen. Zo worden er eisen aan stablecoins gesteld om een bepaalde hoeveelheid aan reserves aan te houden. Daarnaast zal er een vergunningsregime worden ingevoerd voor bedrijven die in de EU willen opereren.

De wetgeving is al een aantal processen doorlopen en nu wacht nog de stemming tijdens de plenaire vergadering. Helaas wordt die nu opnieuw uitgesteld. De wettekst moet namelijk in alle 27 talen van de EU vertaald worden. “MiCA is ingediend voor stemming door de plenaire vergadering in april en bij mijn weten,” laat een bron aan de crypto nieuwswebsite weten.

Wanneer gaat de Europese crypto-wet van kracht?

Eerder zou de stemming volgende maand al plaatsvinden. In november vorig jaar was echter in het crypto nieuws te lezen dat de stemming zou worden uitgesteld tot februari 2023. Daar worden nu dus nog twee maanden aan vastgeplakt.

Maar zodra de wet in april wordt goedgekeurd zal het alsnog een tijdje duren voordat het ook echt van kracht gaat. Na de stemming wordt MiCA namelijk aan de Official Journal van de Europese Unie toegevoegd. Dan volgt een periode van 12 tot 18 maanden waarin nieuwe regelgeving op basis van de nieuwe wet moet worden ontwikkeld.

De Europese crypto-wet zal dus op zijn vroegst pas in april 2024 van kracht gaan. Het is de verwachting dat de gemiddelde crypto-investeerder weinig zal merken van de nieuwe wetgeving. Het zijn vooral bedrijven die aanpassingen door moeten voeren om eraan te kunnen voldoen. Lees hier meer over MiCA.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie