Roy van Krieken Roy van Krieken
18/11/2021 06:40 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/11/2021 06:40

Strikte verificatie bitcoin (BTC) exchange Binance schrikt gebruikers af

Nieuws
Stikte verificatie bitcoin (BTC) exchange Binance schrikt gebruikers af

De grootste crypto exchange ter wereld, Binance, kwam onlangs regelmatig onder vuur te liggen door overheden en regulatoren over de hele wereld. Binance zou zich niet houden aan verschillende geldende regels en hiervoor werden zij op het matje geroepen. Inmiddels heeft Binance maatregelen getroffen om in de toekomst wel te voldoen aan de regulatie.

Beroemde filmmuzikant Hans Zimmer maakt nummer voor TRON: zo klinkt het

KYC

Een van die maatregelen was het verplicht maken van de zogeheten ‘KYC’ voor Binance gebruikers. KYC staat voor Know Your Customer en houdt in dat gebruikers zich moeten identificeren voordat zij gebruik kunnen maken van de diensten van Binance.

Volgens de CEO van Binance, Changpeng Zhao (CZ), had dit grote gevolgen voor de exchange. In een interview met Bloomberg geeft hij aan dat zij maar liefst 3% van alle gebruikers zijn verloren naar aanleiding van het verplicht stellen van de KYC regel.

Op de lange termijn zal het echter goed uitpakken, zo stelt CZ. Hij gelooft dat op deze manier de exchange als meer legitiem gezien wordt en in de toekomst zal dit het aantal nieuwe gebruikers stimuleren. Mensen kiezen uiteraard alleen voor een exchange die zij volledig kunnen vertrouwen.

“We hebben het idee dat meewerken ervoor zal zorgen dat meer gebruikers ons kunnen gebruiken.”

Door mee te werken met de eisen van regulatoren hoopt Binance ook het vertrouwen te winnen van deze organen en overheden. In hetzelfde interview stelt CZ ook dat hun houding jegens regulatoren sterk is veranderd. Zij zijn beter geworden in het communiceren en hopen zo dat het wederzijdse vertrouwen wordt bevorderd.

“Wanneer mensen mij in het echt zien dan zeggen zij: ‘Kijk, CZ is erg redelijk, erg kalm en niet gewoon een gek.’”

Advertentie

Decentralisatie

Voorheen stond decentralisatie hoog in het vaandel bij Binance. Zij wilden meerdere hoofdkwartieren gevestigd over de hele wereld en landsgrenzen werden als onbelangrijk gezien. 

Inmiddels is Binance een andere koers ingeslagen. CZ geeft aan dat deze manier van werken voor een exchange zoals Binance simpelweg niet werkt. Een centrale organisatie is vereist om Binance met enig succes te laten draaien.

“Het is volkomen duidelijk nu dat om een gecentraliseerde exchange draaiende te houden, je een gecentraliseerde structuur daarachter nodig hebt.”

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie