vijftien_landen_gaan_samen_met_de_FATF_een_cryptocurrency_surveillance_systeem_bouwen

Vijftien landen en de FATF bouwen aan cryptocurrency surveillance systeem

De Financial Action Task Force (FATF) is van plan samen met vijftien landen een nieuw systeem te ontwikkelen dat cryptocurrency transacties monitort. Dat meldt de Japanse krant Nikkei Asian Review op 9 augustus.

Het nieuwe systeem zou transactiedata van cryptocurrencies alsmede gebruikersdata van cryptocurrency-handelaren opslaan met als doel illegale activiteiten als witwaspraktijken en terrorismefinanciering te bestrijden.

Onder de vijftien landen vallen leden van de G7 alsmede Australië en Singapore. Tot de G7 behoren Japan, Canada, Frankrijk, Italië, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Advertentie

De FATF, ook wel bekend als de Groupe d’action financière (GAFI), is een intergouvernementele financiële toezichthouder dat zich voornamelijk richt op het bestrijden van witwasprakrijken en terrorismefinanciering. Het nieuwe systeem zou naar verluidt vanaf 2020 worden ingezet.

Eind vorige maand kwam naar buiten dat Japan nieuw SWIFT-achtig netwerk aan het ontwikkelen is voor cryptocurrencies. Japan heeft hiervoor de goedkeuring van de FATF ontvangen en het project wordt door de G7 ondersteund.

Eind juni had de FATF nieuwe richtlijnen gepubliceerd voor crypto-bedrijven waaronder exchanges. Volgens de richtlijnen moeten bedrijven die met cryptocurrencies te maken hebben strengere Know Your Customer (KYC) processen implementeren en gebruikersdata langer opslaan.

De G7, op initiatief van Frankrijk, kondigde eind juni aan dat het een speciale taskforce gaat opzetten dat onderzoek doet naar de impact van cryptocurrencies van grote bedrijven. Deze beslissing werd genomen kort na de onthulling van Facebooks Libra.

Heb je maandag de laatste wekelijkse koersanalyse van onze analist David gemist? David legt uitgebreid zijn visie op en verwachting van de koers uit. Klik hier om zijn analyse alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Ad
Ad
SATOS
Reviewed
€9.591,46 Kopen
1
1
Bitvavo
Reviewed
€9.466,00 Kopen
2
2
Coinmerce
Reviewed
€9.507,13 Kopen
3
3
Bitonic
Reviewed
€9.507,28 Kopen
4
4
Litebit
Reviewed
€9.525,57 Kopen
5
5
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.532,18 Kopen
Laatste nieuws