Ivo Melchers Ivo Melchers
11/02/2023 11:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/02/2023 11:00

Voorzitter SEC geeft waarschuwing aan crypto bedrijven

icon-overheidregulatie
Overheid en re…

Foto: Kristi Blokhin / Shutterstock.com

Gisteren kon je in het crypto nieuws lezen dat de Amerikaanse Securities and Exchange commission de cryptobeurs Kraken aanklaagt vanwege het vermeende ongeregistreerd aanbieden van staking diensten. De crypto exchange heeft een boete van $30 miljoen betaald in een schikking met de toezichthouder en stopt met de staking dienst.

Gary Gensler, de voorzitter van de SEC, gaf op vrijdag in de ‘Squawk Box’ van CNBC een waarschuwing aan andere crypto bedrijven om kennis te nemen van de stap van kraken en de wet te volgen.

Crypto Ontbijt: Hedera crasht -30% na nieuws, Bitcoin ETF’s vallen tegen
  • icon-overheidregulatie
    Overheid en regulatie

Waarschuwing aan crypto platforms

Gensler gaf aan dat crypto exchanges zich bij de SEC zouden moeten registreren om te voldoen aan de regelgeving in de Verenigde Staten, en beweerde dat velen binnen de branche ‘’ervoor kozen’’ om dit niet te doen.

Hij zei het volgende ten aanzien van andere crypto platforms:

‘’Bedrijven zoals Kraken kunnen investeringscontracten en investeringsprogramma’s aanbieden, maar ze moeten volledige, eerlijke en waarheidsgetrouwe openbaarmaking hebben. En dit plaatst de investeerders die naar uw programma kijken in een betere positie. Dat is onze basisafspraak. Ze voldoende niet aan die basiswet.’’

Wanneer presentator Andrew Ross Sorkin vroeg hoe de handhavingsactie van toepassing zou kunnen zijn op andere programma’s voor het verdienen van opbrengsten, zoals het Earn programma van Coinbase, zei Gensler dat labels – of een programma nu ‘lend’, ‘yield’ of ‘earn’ wordt genoemd – er niet zoveel toe doet als de onderliggende economie.

Advertentie

Kritiek vanuit crypto community

Gisteren kon je tevens lezen dat er vanuit zowel de crypto als de financiële wereld met afschuw wordt gereageerd op de beslissing van de SEC. Grote namen uit de financiële en politieke wereld stellen dat de huidige aanpak van de Amerikaanse toezichthouders averechtse effecten zal hebben. In plaats van het beschermen van alle crypto investeerders wordt de mening gedeeld dat de crypto industrie in de VS er veel meer baat bij zou hebben als de SEC zich minder vijandig zou opstellen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie