Simon Bosch Simon Bosch
06/11/2022 16:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/11/2022 16:15

Web3 Foundation: Polkadot krijgt geen rechtszaak zoals XRP

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Let op: Experts verwachten dat deze crypto binnenkort hard kan stijgen

Foto: DIAMOND VISUALS/Shutterstock

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) lijkt af en toe op een soort kruistocht te zijn om alles onder de zon in crypto-land te classificeren als aandeel. XRP was hier de eerste in, maar hier lijkt het niet bij te stoppen. Ook Polkadot (DOT) ligt mogelijk in het vizier. Maar de Web3 Foundation (W3F) is het hier niet mee eens.

Crypto en aandelen op rand van ernstige prijscorrectie, zegt expert
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

W3F: DOT is geen effect meer

In een blogpost schrijft deze organisatie dat het van mening is dat DOT geen effect (Engels: ‘security’) of aandeel meer is. Dat was het misschien ooit wel, maar inmiddels is de stand van zaken anders. De stichting schrijft sinds 2019 veel moeite te hebben gedaan om ervoor te zorgen dat de coin in de juiste categorie valt. Zo is het ingegaan op een uitnodiging van de SEC voor crypto-bedrijven om te komen praten over regulatie.

De W3F was namelijk bezorgd dat Polkadot tot effect bekroond zou worden. De organisatie achter het netwerk hield namelijk in 2017 een Initial Coin Offering (ICO) in de Verenigde Staten. Maar door de token te verkopen om de ontwikkeling van het netwerk te financieren ziet de SEC de coin al snel als een effect.

De stichting heeft daarom lang met de SEC overlegd wat de beste aanpak is. Afgelopen vrijdag onthulde de organisatie dat Polkadots eigen cryptocurrency DOT geen effect meer is, omdat het is getransformeerd. In plaats daarvan is het ‘simpelweg software’.

Advertentie

Opmerkelijke context: stilte voor de storm voor crypto?

De context is opmerkelijk. De stichting impliceert eigenlijk dat DOT in het verleden een aandeel was, maar dat het met veel moeite een rechtszaak met de SEC heeft kunnen voorkomen. Maar Polkadots aanpak was helemaal niet zo anders als die van veel andere netwerken.

De SEC heeft Coinbase onder de loep genomen omdat het negen verschillende effecten zou aanbieden. Grayscale stemde in met een soortgelijke beredenering. Het is dus mogelijk dat er na de Ripple-rechtszaak nog velen zullen volgen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie