Rico Engelbarts
14/07/2018 08:27 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/07/2018 08:27

Zuid-Korea gaat blockchain-investeringen vereenvoudigen met nieuwe wetswijzigingen

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
zuid_korea_gaat_blockchain_investeringen_vereenvoudigen_met_nieuwe_wetswijzigingen

Zuid-Koreaanse regelgevers hebben beloofd om blockchain-vriendelijke investeringswetgeving in te voeren, tijdens een vergadering op 13 juli, wat de nieuwste ontwikkeling betekent in een voortdurende inspanning om de technologie nationaal te promoten.
Bij de vierde vergadering van de ministerraad over “Groei door Innovatie” voorgezeten door de onderminister van Strategie en Financiën, Ko Hyoung-kwon, beloofde de regering het voor blockchain-bedrijven gemakkelijker te maken om de markt te betreden.
In een poging nieuwe banen te creëren en nieuwe technologieën te ondersteunen, is de Zuid-Koreaanse regering van plan om zowel “de belasting voor nieuwe investeringen in de groeimotor nog verder te verlagen en de vereisten voor nieuwe technologische ondersteuning te versoepelen, inclusief de ondersteuning voor investeringen in blockchain-technologie”.
De wetswijzigingen komen in dezelfde week waarin Seoul wetsvoorstellen onthulde die gericht waren op het ontwikkelen van regels voor initial coin offerings (ICO’s) en het specificeren van de wettelijke verplichtingen voor spelers als crypto-exchanges.
Zuid-Korea heeft haar crypto-landschap verder vormgegeven gedurende de eerste helft van dit jaar, nadat verzet over de nationale crypto-regelgeving aan het begin van het jaar, resulteerde in publieke protesten en oproepen aan ministers om af te treden.
Met name crypto-exchanges hebben de impact van de veranderende wetgeving gevoeld, gezien zij sinds januari verplicht zijn om een vennootschaps- en lokale inkomstenbelasting te betalen in overeenstemming met het belastingbeleid van het land.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie