Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Zwitserse Amun AG mag cryptocurrency ETP’s gaan aanbieden in de EU dankzij goedkeuring Zweden

De Zwitserse aanbieder van financiële producten, Amun AG heeft goedkeuring gekregen van de Zweedse financiële toezichthouder. Het Zwitserse bedrijf mag dankzij de goedkeuring nu een aantal exchange-traded products (ETP’s) gaan aanbieden in Zweden en de rest van de Europese Unie. Amun AG maakte het nieuws op 10 december bekend in een aankondiging.

De goedkeuring van de Finansinspektionen, de Zweedse toezichthouder van de financiële markten, is een nieuwe overwinning voor Amun AG. Nu het de goedkeuring heeft ontvangen van een Europees land mag het ook in de rest van de EU een deel van zijn ETP’s gaan aanbieden.

- Advertentie -

De president van Amun, Ophelia Snyder, erkent in de aankondiging het regelgevingskader in Zweden dat dergelijke initiatieven ondersteunt. Snyder voegt daar aan toe:

De combinatie van een sterke vraag naar ETP’s in Zweden – vooral naar crypto-activa – bij particuliere investeerders en institutionele klanten en onze sterke expertise in deze productcategorieën creëren ideale voorwaarden voor Amun’s toegang tot de markten van Zweden en de Europese Unie voor ETP’s.

Amun AG is al een aantal keren eerder in het nieuws gekomen. Zo heeft het al een aantal ETP’s op de Zwitserse beurs SIX staan. In oktober noteerde het nog een bitcoin (BTC) en ether (ETH) ETP aan SIX waarna ook een Binance coin (BNB) ETP werd toegevoegd aan het aanbod van SIX.

In november 2018 noteerde Amun daarnaast ’s werelds eerste cryptocurrency ETP, Amun Crypto ETP genaamd. Het product, dat tevens aan SIX genoteerd staat, bestaat voor zo’n 50% uit BTC, het overige deel is geïnvesteerd in ripple (XRP), ethereum (ETH), bitcoin cash (BCH) en litecoin (LTC).

Onze technisch analist David van Ineveld heeft weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koers analyse online staan. Zijn advies: Hold your fire! Lees in zijn nieuwste analyse waarom!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.031,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.050,90 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.087,30 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.108,70 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.231,70 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.231,70 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.031,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.050,90 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.087,30 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.108,70 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...