Kevin Schijven Kevin Schijven
15/10/2019 14:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/10/2019 14:45

Binance lanceert Binance Coin (BNB) exchange-traded product (ETP) op Zwitserse beurs SIX

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Binance lanceert Binance Coin (BNB) exchange-traded product (ETP) op Zwitserse beurs SIX

Foto: Iryna Budanova/Shutterstock

Binance, een van de grootste cryptocurrency-exchanges ter wereld, heeft een exchange-traded product (ETP) voor de Binance Coin (BNB) uitgebracht op de Zwitserse beurs SIX. Dat blijkt uit een blogpost gepubliceerd op 15 oktober.


Het nieuwe product is ontstaan uit een samenwerking met Amun AG, een Zwitsers fintech-bedrijf dat al vaker dergelijke ETP’s heeft gelanceerd op SIX. Twee weken geleden lanceerde Amun samen met Bitcoin Suisse een ETP voor bitcoin (BTC) en ether (ETH).
Het is voor het eerst dat BNB verkrijgbaar is als onderdeel van een fysiek ondersteund product. De BNB ETP (ABNB) moet ervoor zorgen dat BNB-tokens niet alleen toegankelijk zijn voor cryptocurrency enthousiastelingen maar ook voor de meer traditionele investeerders. Changpeng Zhao (CZ), CEO van Binance, zegt het volgende erover:

Ons partnerschap met Amun in de lancering van de BNB ETP biedt beleggers een nieuwe en gereguleerde activaklasse met een unieke dimensie aan utility tokens, waardoor ze toegankelijker en betrouwbaarder worden via een traditionele financiële infrastructuur.

Hany Rashwan, CEO van Amun, laat tevens weten verheugd te zijn over de samenwerking:

We zijn zo enthousiast om samen te werken met ’s werelds grootste cryptocurrency-exchange om hun native token toegankelijk te maken voor institutionele en particuliere beleggers in het veiligste, meest kosteneffectieve en gereguleerde Zwitserse op de beurs verhandelde product.

Naar verluidt zal de ETP ondersteund worden door $20 miljoen aan Binance Coins. De koers van BNB steeg na het nieuws naar een waarde van $19 en was op het moment van schrijven de grootste stijger van de top 10 cryptocurrencies.
https://twitter.com/cz_binance/status/1184004086347120640
Twee weken geleden lanceerde Binance een nieuwe token die 1:1 gekoppeld is aan XRP (XRP). Vorige week voegde Binance.US chainlink (LINK) en ravencoin (RVN) toe aan de Amerikaanse exchange.
Crypto Insider David heeft weer een gloednieuwe column voor je klaarstaan. Lees zijn nieuwste uitgebreide bitcoin (BTC) koers weekanalyse hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Bitcoin volgt patroon uit 2016 perfect, suggereert nieuwe stijging
Coinbase waarschuwt: Onrustig crypto-kwartaal op komst
Miljarden aan bitcoin terug op de markt, koers daalt naar $59.000
Bitcoin overleeft Mt. Gox schok: analisten verdeeld over marktimpact
dit-is-waar-render-swap-crypto-exchanges
Render (RNDR) voert drastische veranderingen door: wat moet je weten
Advertentie