Roy van Krieken Roy van Krieken
09/12/2021 18:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/12/2021 18:33

Bekende econoom: ‘ripple heeft een fenomenale risk-reward’

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Bekende econoom ripple heeft een fenomenale risk-reward

Voormalig Goldman Sachs executive en befaamde macro guru Raoul Pal heeft zich onlangs in een interview met Thinking Crypto uitgesproken over Ripple (XRP) en waarom hij gelooft dat deze altcoin een uitstekende investering is. Volgens hem is XRP ondanks de lopende rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) absoluut het overwegen waard.

  • xrp-xrp-logo
    Ripple nieuws

Ripple rechtszaak

Al maanden is Ripple verwikkeld in een grote rechtszaak. De kern van de rechtszaak draait om het feit of Ripple gezien kan worden als een security, of effect. Het team van Ripple claimt dat dit niet het geval is, terwijl de SEC beargumenteert dat dit wel degelijk zo is en dat het team van Ripple dus illegaal effecten heeft verhandeld.

Een conclusie van de rechter laat voorlopig nog wel op zich wachten. In de tussentijd biedt de lopende rechtszaak voor investeerders mooie kansen, zo stelt Pal.

Volgens hem is de risk-reward ratio van XRP door de rechtszaak op het moment fenomenaal goed. De koers van XRP staat naar aanleiding van de rechtszaak namelijk erg laag vandaag de dag. Mocht Ripple de rechtszaak winnen dan voorspelt Pal een explosieve koersstijging.

Daarnaast geeft Pal aan dat Ripple volgens hem daadwerkelijke use cases heeft. Het wordt namelijk wereldwijd al veelvuldig gebruikt voor grensoverschrijdende betalingen. Om die twee reden heeft Pal zelf ook een XRP investering gedaan.

“Het heeft een serieuze korting gekregen en toen keek ik ernaar en dacht ik: ‘Nou, wat kan er allemaal gebeuren? 100% dalen vanaf hier tot nul? Maar als het wordt opgelost stijgt het 10x. […] Waarom zou je niet een 10-1 risico nemen?’”

Volgens Pal heeft de mogelijkheid van een explosieve prijsstijging dus alles te maken met de uitkomst van de lopende rechtszaak. De CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, verwacht dat ergens in 2022 een uitspraak van de rechter zal volgen.

Mocht deze uitspraak positief zijn voor Ripple, dan zullen XRP investeerders zoals Raoul Pal in hun handjes mogen wrijven. Uiteindelijk weet natuurlijk niemand hoe de zaak uit zal pakken. Dergelijke uitspraken mogen dan ook niet als financieel advies gezien te worden.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie