Simon Bosch Simon Bosch
16/06/2023 15:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/06/2023 15:00

Bitvavo ranglijst: De populairste crypto van de afgelopen 5 dagen

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Bitvavo ranglijst: De populairste crypto van de afgelopen 5 dagen

Foto: Bitvavo

Afgelopen week was weer een interessante voor de crypto-markt. Soms is de ene coin interessanter dan de andere, zo ook deze week. Bitvavo heeft de vijf meest verhandelde coins weer op een rijtje gezet. Nog geen account bij Bitvavo? Maak via deze link een account aan en krijg 20 euro gratis in je account gestort.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ripple (XRP) meest verhandelde coin

De afgelopen vijf dagen stond XRP op nummer één, zo blijkt uit een tweet van Bitvavo. 16% van het volume was afkomstig van XRP, ten opzichte van 12% een week geleden. Bitcoin (BTC) staat nu op nummer twee, vorige week was dit nog andersom. Vorige week was bitcoin goed voor 16% van al het handelsvolume, nu is dat 14%. De grootste crypto was de afgelopen dagen niet zo volatiel, een deel van de handelaren zal dus naar altcoins getrokken zijn.

Dat beeld wordt bevestigd doordat Linear (LINA) nu op de derde plek staat, met 10% van het volume. Deze kleine altcoin heeft volgens CoinGecko een marktwaarde van maar 68 miljoen euro en een dagelijks handelsvolume van 51 miljoen euro. Na een flinke crash van meer dan 50% begin deze maand leefde de LINA koers op maandag op, waarna het de rest van de week weer is gedaald. Genoeg volatiliteit voor actieve handelaren dus.

Op nummer vier staat ethereum (ETH), en plek vijf is gereserveerd voor cardano (ADA). Laatstgenoemde kwam vorige week in het nieuws doordat de SEC in de aanklacht tegen zowel Binance als Coinbase vindt dat ADA een ongeregistreerd effect is. De prijs is daardoor hard gedaald. Op maandag 5 juni begon de crash, sindsdien is de cardano koers al met meer dan 30% gedaald.

Advertentie

Bitvavo verwelkomt overstappers

Ondertussen heeft Bitvavo ook een hoop goed nieuws achter de rug. Eind mei is de Nederlandse cryptobroker LiteBit helaas gestopt met zijn diensten, omdat de omstandigheden in de markt en de kosten voor regulatie voor te veel moeilijkheden hebben gezorgd.

Failliet is het bedrijf niet gegaan, en klanten kunnen gewoon al hun coins terugkrijgen. Voor Bitvavo is de situatie juist positief, want LiteBit heeft Bitvavo aanbevolen bij het overstappen op een nieuw handelsplatform. Hiervoor heeft het inmiddels toestemming gekregen van de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Onlangs werd bekend dat ’s werelds grootste exchange Binance zich terugtrekt uit Nederland. Het nieuws kwam vrij onverwachts nadat de exchange eerder al aankondigde zich uit Cyprus terug te zullen trekken. Bitvavo besloot Nederlanders die gebruikmaken van Binance tegemoet te komen door hen 20 euro cadeau te doen als zij de overstap van Binance naar Bitvavo willen maken.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Ripple nieuws

XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
Ripple weer aangeklaagd: CEO was “misleidend
Ripple verwacht spoedige oplossing in rechtszaak met SEC & XRP stijgt
Ripple voegt belangrijke functie toe aan XRP cryptobeurs
Ripple pompt miljoen in politieke campagne van XRP-verdediger
Advertentie