Robin Hazekamp Robin Hazekamp
16/06/2023 10:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/06/2023 10:45

Binance stopt in Nederland, Bitvavo geeft overstappers gratis crypto

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Binance stopt in Nederland, Bitvavo geeft overstappers gratis crypto

Foto: Bitvavo

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Wellicht heb je het vanochtend al gelezen: Binance, de enorme crypto exchange, treedt uit de Nederlandse markt. Het handelsplatform laat geen nieuwe Nederlandse gebruikers meer toe. Vanaf 17 juli 02:00 Nederlandse tijd kunnen Nederlandse gebruikers geen crypto meer verhandelen op het platform. Om overstappers tegemoet te komen, biedt crypto exchange Bitvavo nu lezers van Crypto Insiders 20 euro cadeau. Inschrijven kan via deze link. 

Crypto-infrastructuurapp MoonPay integreert PayPal-betalingen
Crypto-infrastructuurapp MoonPay integreert PayPal-betalingen

Bitvavo helpt crypto overstappers

De aankondiging van Binance komt als een grote schok voor de Nederlandse crypto-industrie. Binance heeft in Nederland veel gebruikers en zij moeten allemaal een alternatief zoeken. Bitvavo springt voor de overstappers in de bres. Het bedrijf dat in 2018 is opgericht geeft overstappers €20 in de vorm van bitcoin (BTC), ripple (XRP) of dogecoin (DOGE) cadeau tot en met eind juli.

Bitvavo is een Nederlandse exchange die actief is in 27 Europese landen. De exchange heeft als doel om de grootste in Europa te worden. Aangezien Binance momenteel in een dalende 19 landen actief is, lijkt die droom zeker mogelijk. Het platform heeft  meer dan een 1 miljoen gebruikers die samen goed zijn voor een 30-daags handelsvolume van meer dan 10 miljard euro. Met de laagste handelskosten van de Benelux is Bitvavo een goed alternatief voor Binance. 

Binance stopt met het aanbieden van diensten in Nederland omdat het niet voldoet aan de Nederlandse anti-witwasmaatregelen. Bitvavo heeft wel een vergunning gekregen. Gebruikers hoeven zich daarom geen zorgen te maken over een potentiële terugtrekking van Bitvavo uit Nederland. Gezien het bedrijf in Nederland is gesitueerd, krijgen Nederlandse gebruikers de beste gebruikerservaring mogelijk. 

Advertentie

Ook Cyprus verliest toegang Binance

Nederland is het tweede land in één week waar Binance zich uit terugtrekt. Ook Cyprus zal binnenkort geen toegang meer bieden tot de exchange. De reden hiervoor is soortgelijk: het voldoen aan de juiste maatregelen. Binance is gehamerd op het voldoen aan de maatregelen na te zijn aangeklaagd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) vanwege het missen van vergunningen. Bitvavo voldoet wel aan de vereisten van Cyprus en is in het land nog steeds actief.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Crypto ontbijt: koersen herstellen, beleggers investeren weer & meer
Nederlanders verdienen 135% door met AI op Bitvavo in crypto te handelen
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Advertentie