Ivo Melchers Ivo Melchers
10/06/2023 09:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 16:31

Cardano crasht 25%: ADA holders massaal in het rood

cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Charles-hoskinson-kritiek-ADA-Cardano

Foto: Shutterstock/FellowNeko

Cardano (ADA) bevindt zich in een onzeker terriorium. Het is een van de cryptocurrencies die door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) het label ‘effect’ heeft gekregen. ADA werd in zowel de aanklacht tegen Binance als in die van Coinbase bestempeld als effect, wat momenteel tot veel onzekerheden leidt binnen de gemeenschap. De Cardano Foundation, de organisatie die toezicht houdt op de ontwikkeling van de Cardano blockchain, heeft zich inmiddels verzet tegen deze bewering en Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano, benadrukte het belang om als crypto community de handen ineen te slaan.

Ondanks de wellicht geruststellende woorden vanuit de Cardano Foundation en Hoskinson maken veel investeerders zich zorgen over de toekomst van de native token van het populaire smart contract netwerk. Dit komt dan ook sterk naar voren in de koersprestaties van ADA van de afgelopen week.

Moeilijke tijden voor cardano-bezitters: ruime meerderheid op verlies
  • cardano-ada-logo
    Cardano nieuws

Cardano koers hard onderuit

Je hebt het misschien al voorbij zien komen in het altcoin nieuws: ADA is een van de hardste dalers van de afgelopen week als het aankomt om de grote jongens binnen de industrie. Samen met build ’n build (BNB) en polygon (MATIC) zijn het de slechtst presterende cryptomunten die stuk voor stuk inmiddels flink lager staan dan zeven dagen geleden.

Deze altcoins waren alle drie onderdeel van de lijst aan cryptomunten die de SEC als effecten beschouwd, waardoor veel investeerders bang zijn dat ze op termijn zullen verdwijnen van de (Amerikaanse) beurzen. Effecten mogen in de Verenigde Staten namelijk uitsluitend genoteerd worden met de juiste vergunningen.

Dit heeft geresulteerd in een verhoogde verkoopdruk wat momenteel duidelijk te zien is in de koersen. Ter referentie: bitcoin (BTC) staat momenteel slechts 1,5 procent lager dan een week eerder.

Als gevolg van de SEC bewering heeft cardano meer dan 3 miljard dollar aan marktkapitalisatie verloren in de afgelopen week. Het staat namelijk met maar liefst 24 procent in het rood over de afgelopen zeven dagen waardoor de koers op het moment van schrijven uitkomt op $0,2873.

Nadat Robinhood bekend had gemaakt dat het cardano, net als polygon en solana (SOL), van het platform gaat verwijderen, kwam de koersdaling in een hogere versnelling.

Leeuwendeel ADA holders noteert verlies

Momenteel staan maar liefst 3,67 miljoen Cardano wallets in het rood, volgens data van IntoTheBlock. Deze enorme stapel aan adressen representeren maar liefst 83 procent van alle adressen op het netwerk.

Slechts 11,44 procent van de adressen zou tegen de huidige ADA koers zijn/haar holdings met een winst kunnen verkopen. Bovendien zou 4,95 procent van de adressen momenteel break-even staan.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie