Ivo Melchers Ivo Melchers
25/10/2022 08:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/10/2022 08:02

Hoofdingenieur Ripple verlaat het bedrijf na bijna tien jaar

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws

Nik Bougalis, cryptograaf en software ingenieur, verlaat na bijna tien jaar het bedrijf Ripple Labs. Bougalis was werkzaam als hoofdingenieur binnen het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de Ripple-Ledger (XRPL).

In een serie tweets op 22 oktober geeft Bougalis aan dat zijn tien jaar durende reis bij Ripple fantastisch was, maar ook zeer vermoeiend. Hij geeft aan dat hij aan een project heeft mogen werken waar hij van houdt en aan een doel waar hij in gelooft. Ook zegt Bougalis dat die reis over een paar weken ten einde komt. In een volgende tweet geeft de Ripple ontwikkelaar expliciet aan dat hij zich niet aan gaat sluiten bij een ander blockchain project of bedrijf. Hij geeft ook aan dat hij niks met non-fungible tokens (NFTs) of DeFi gaat doen hierna.

  • xrp-xrp-logo
    Ripple nieuws

NFTs op XRP Ledger

Een van de laatste ontwikkelingen waar Bougalis aan heeft bijgedragen is de XLS-20 wijziging die NFTs naar de XRP Ledger brengt. XLS-20 zal ervoor zorgen dat NFTs op de XRP Ledger mogelijk zijn zonder het gebruik van smart contracts. De laatste paar dagen was het mogelijk om te stemmen op de XLS-20 wijziging. Wanneer er vanuit de validators meer dan 80% steun zou zijn voor de wijziging, wordt het twee weken erna ingevoerd. Op dit moment heeft al meer dan 80% steun gegeven aan de voorgestelde upgrade, waardoor deze upgrade dus naar verluidt plaats zal vinden in begin november. In 2021 kon je in het nieuws lezen dat Ripple NFT marktplaatsen ging integreren op de XRP Ledger.

Advertentie

Crypto-startup

Op zijn eigen website geeft Bougalis aan dat hij een nieuw bedrijf heeft, genaamd NUMBER EIGHT, wat cryptografische oplossingen ontwikkelt voor gebruik in de blockchain wereld. Hij geeft ook aan dat hij binnenkort hier meer over kwijt wilt. Het lijkt er dus sterk op dat hij zich gaat focussen op zijn nieuwe bedrijf.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie